Skip to main content

Het ECK iD is een unieke code (identifier) voor elke leerling en leerkracht. Deze code blijft de hele leerperiode gelijk, naar welke school de persoon ook gaat. Dit zorgt voor makkelijker en veiliger digitaal leermateriaal delen met leerlingen. Dankzij de code gebeurt dit anoniemer. Vanaf volgend jaar maakt Basispoort gebruik van het ECK iD. Dit betekent dat we vanaf dat moment ook in COOL kunnen werken met het ECK iD.

Hoe werkt het?
Basispoort zal het ECK iD door gaan geven aan de uitgeverijen in plaats van bijvoorbeeld voor- en achternamen. Dat werkt alleen als het leerlingadministratiesysteem dat je gebruikt (bijv. ParnasSys, SOM, Magister, etc) ook met deze code werkt. Dit geldt ook voor diensten die via de Entree Federatie verlopen; ook daarvan zullen wij de code ontvangen en doorgeven.

Waarom een nieuwe identifier?
Sommige administratiesystemen werken al met een ‘identifier’. Dit werkt niet altijd even goed, omdat een leerling die bijvoorbeeld naar een andere school verhuist, in het administratiesysteem van de andere school weer een nieuwe code krijgt. Het ECK iD blijft juist verbonden aan de persoon, ook al verandert hij of zij van school.

Werken met het ECK iD
Wil je ook gebruikmaken van het ECK iD, dan kun je bij de organisatie achter jouw leerlingadministratiesysteem (LAS) vragen of zij er volgend leerjaar ook mee starten. Voor COOL ontvangen wij de codes van het LAS en geven die door aan Basispoort of Entree. Je hoeft dus niets extra te regelen met Cloudwise. Voorlopig werkt de ‘oude’ manier ook nog.

Leave a Reply

Support