Skip to main content

Educatie Festival

Voor iedereen met passie voor ICT in het onderwijs!

5 juni 2024 | 09:00-16:00 | Beeld & Geluid Museum Hilversum

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Woensdag 5 juni 2024 is het weer tijd voor hét onderwijsevent van het jaar: Educatie Festival. In een tijd waarin de virtuele en fysieke wereld steeds meer samensmelten, staan we voor flinke uitdagingen en kansen binnen het onderwijslandschap. Welke maatschappelijke veranderingen zien we? Wat betekent dit voor het onderwijs? Hoe geven we optimaal sturing aan deze ontwikkelingen? En hoe zorgen we ervoor dat innovatie en digitale veiligheid hand in hand blijven gaan?

In één dag zullen we samen de toekomst van het onderwijs verkennen. Belangrijke thema’s die aan bod komen zijn cyber security, informatie- en privacybescherming, digitale geletterdheid, computational thinking, mediawijsheid en natuurlijk de rol van artificial intelligence. Laat je leiden door experts die inzichten delen via inspirerende keynotes, praktische breakout sessies en interactieve workshops. Zien we jou op 5 juni?

Bekijk de sprekers

De stages van Educatie Festival 2024

Mainstage

Elke leerling verdient de kans om in een veilige digitale schoolomgeving te leren. Deze uitdaging gaan we samen aan!

Wij zorgen voor Digitaal Veilig Onderwijs, door jou als onderwijsprofessional te ondersteunen met verschillende diensten. Ons gezamenlijke doel is om ervoor te zorgen dat jouw onderwijsorganisatie binnen vier jaar (vóór eind 2027) een solide digitale veiligheid heeft bereikt. Kom dus van alles te weten over Digitaal Veilig Onderwijs bij de Mainstage!

Limitless

Als school ben je continu in ontwikkeling; dat kan ook niet anders in een wereld waarin ontwikkelingen razendsnel gaan…

De neuzen dezelfde kant op krijgen is één, maar hoe krijg je dat voor elkaar als de organisatie en het onderwijsland voortdurend verandert? Hoe blijf je plezier houden in je vak en nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen die een veranderende wereld met zich meebrengt? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus zet bewuste stappen en ga vooruit met de kennis die gedeeld wordt op stage: Limitless!

Safe & Sound

We zijn ontzettend afhankelijk geworden van alles wat digitaal is, zo ook de school. Van persoonsgegevens tot toetsresultaten: alles wordt digitaal opgeslagen. Digitalisering brengt zowel kansen als risico’s met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat al deze gegevens veilig blijven? Uiteraard speelt de technische kant hierin een belangrijke rol, maar vergeet vooral de collega die per ongeluk op het phishing mailtje klikte niet. Want: veiligheid voorop!

Safe en sound stage bij Educatie Festival 2024

Level Up!

Onderwijs gericht op de toekomst kan niet zonder het leren over ICT. Onderweg naar een nieuw curriculum kom je veel vragen tegen. Hoe zorg je ervoor dat digitale geletterdheid in je onderwijs past? Wanneer en hoe vaak besteed je aandacht aan mediawijsheid, computational thinking en de andere domeinen? En: zijn alle leraren vaardig genoeg? ‘Level up’ je skills op het Educatie Festival met de kennis die gedeeld wordt!

Under Pressure

Van papier naar digitaal, ook de manier waarop de toetsen veranderen. De ervaringen rondom digitaal toetsen zijn wisselend en er worden terecht vraagtekens gezet bij de veiligheid van digitalisering bij toetsen en examens. Ontdek alles over toetsen in het onderwijs bij stage: Under Pressure!

Locatie

Educatiefestival 2024 in het beeld en geluid museum in Hilversum
Educatiefestival eten op locatie beeld en geluid museum in hilversum

FAQ

V: Wanneer vindt het Educatie Festival plaats?
A: Het Educatie Festival vindt plaats op woensdag 5 juni 2024.

V: Waar zal het festival plaatsvinden?
A: Het Educatie Festival vindt plaats in het Beeld & Geluid museum in Hilversum, een ideale locatie voor het verkennen van digitale geletterdheid en burgerschap.

V: Wat is het schema voor het festival?
A: Het festival begint om 09:30 en eindigt om 17:00.

V: Hoe kan ik kaarten kopen voor het festival?
A: Kaarten zijn momenteel te koop in de webshop, nu nog met een Early bird korting.

V: Welke onderwerpen worden er behandeld tijdens het festival?
A: Het festival behandelt een reeks onderwerpen die gerelateerd zijn aan ICT in het onderwijs, waaronder AI, hybrid learning, gamification en immersieve technologie. Er worden ook sessies georganiseerd over levenslang leren, ICT-bekwaamheid, werkgeluk en verandermanagement, digitale geletterdheid, mediawijsheid, programmeren en toetsen in het onderwijs.

V: Hoeveel podia zijn er tijdens het festival?
A: Er zijn vijf podia tijdens het festival, elk met hun eigen thema. Het hoofdpodium richt zich op de toekomst van het onderwijs en de andere podia behandelen thema’s als de ontwikkeling van de school, digitale veiligheid, digitale geletterdheid en toetsen in het onderwijs.

Contact

Naam(Vereist)
Bij het invullen van jouw e-mailadres geef je toestemming aan Cloudwise B.V. om jou te mogen mailen over Educatie Festival en andere Cloudwise-gerelateerde doeleinden.

Support