Skip to main content

Ondanks de opening van de scholen wordt er vaker thuisgewerkt dan voorheen of zijn er toch klassen die vanuit huis moeten werken. Met deze tips gaat de hele klas in elk geval efficiënt én fris van start. Heb je zelf een vraag over ICT bij jou op school of ben je benieuwd hoe we jou dit jaar verder kunnen ondersteunen? Ook daarover lees je meer in deze blog. Zo ga je zelf ook goed van start!

Tips voor je leerlingen

Maak een planning
Niet alleen leerkrachten maar ook veel business coaches hameren op een strakke planning. Daarmee wordt het makkelijker dingen gedaan te krijgen. Gebruik je Outlook of Google Agenda? Dan kan het volgende een handige tip zijn. Daarin kun je namelijk taken maken, organiseren en afstrepen. Ook de taken die in een ander programma zoals Spreadsheets worden gemaakt verschijnen vanzelf in Google Agenda. Zo houden je leerlingen een beter overzicht. Ook handig voor jezelf natuurlijk. Hoe je precies een taak maakt lees je hier voor Google Agenda en hier voor Outlook.

Blijf van je telefooohoooon!
Ja, hoe vaak hebben ze dat al niet gehoord. Toch is het voor leerlingen een goed voornemen om de telefoon weg te leggen. Ook als ze huiswerk maken. Een ‘informatiedieet’ tijdens het leren is zo gek nog niet om gefocust te blijven. Als leerlingen zich daar bewust van zijn worden ze niet zo snel afgeleid door al het onophoudelijke nieuws.

Het is in de klas altijd een goed idee om zoveel mogelijk meldingen op de telefoon uit te schakelen en hem buiten handbereik te leggen. Het is dan ook prima om hier duidelijke afspraken voor te maken. Voor meer tips over hoe je slim omgaat met mobiele telefoons in de klas klik je hier.

Blijf bewegen
Bewegen is gezond, zowel mentaal als fysiek. Nu we wat vaker achter de computer zitten, bewegen we al snel stukken minder. En dat is niet goed voor onze bloedsomloop. Dus houd de beweging erin. Want wie hard werkt moet ook tijd nemen voor ontspanning. Toch? Met deze bewegingsoefeningen kunnen jullie ook tussendoor even bewegen in de klas. Dat is leuk en goed voor de concentratie bovendien. Veel plezier!

Ook nachtrust is van belang
Iedereen en leerlingen in het bijzonder hebben nogal eens moeite om op tijd naar bed te gaan. Maar een paar nachten goed slapen doet wonderen. En je mag ze daar zo nu en dan best even aan helpen herinneren. Want als je een beetje op tijd naar bed gaat, kun je ‘s ochtends vroeg en fris beginnen waardoor je productiever bent. Tips om op tijd naar bed te gaan vind je hier. Die mag je best met ze delen ;-). Heb je zelf moeite om in slaap te komen? Cloudwise collega’s noemden deze apps: Headspace, Sleep Sounds en Sleep with me (verhalen).

Tips voor jou

Bespreek je ICT-behoeftes
Ben jij ICT’er of schoolleider? Heb je plannen voor dit jaar over de inzet van ICT binnen je school? Je accountmanager staat voor je klaar en neemt je ideeën graag met je door, zodat we je goed kunnen adviseren.

Cloudwise Academy
Onze onderwijsadviseurs van de Cloudwise Academy kunnen je ondersteunen met een brainstorm om jullie ICT-visie vorm te gegeven, en de verdere ontwikkelingen op het gebied van ICT voor je leerlingen succesvol te realiseren. Daarbij geven we samen antwoord op de vraag: “Hoe zorgen we ervoor dat ICT een vast plekje krijgt in ons onderwijs?”

Dit kan bijvoorbeeld door middel van een visietraject, waarin we met een werkgroep of een heel schoolteam een toekomstbestendige visie formuleren op ICT. Daarnaast kan een onderdeel daarvan de ICT-vaardighedenscan zijn, om ervoor te zorgen dat je medewerkers voldoende vaardigheden hebben om aan de slag te gaan met de ICT-tools en hun leerlingen kunnen helpen. 

Bespreek de mogelijkheden in een vrijblijvend adviesgesprek

Cloudwise Supportal
Heb je komende tijd een vraag over bijvoorbeeld het COOL platform, je Windows pc of Workspace apps? Je vindt het antwoord op de Cloudwise Supportal!  Onder ‘Kennisbank’ zie je verschillende onderwerpen, zoals ‘Eerste keer inloggen op Windows-pc’.
Door hierop te klikken, open je de uitleg van dit onderwerp. Probeer het maar eens!

Naar Cloudwise Supportal

Cloudwiser
Als leerkracht kun je in het COOL portaal eenvoudig gebruikmaken van de Cloudwiser. De Cloudwiser is een tegeltje in je applicatiebibliotheek dat te herkennen is aan het blauwe boekje. Deze kennisbank bevat handige handleidingen, tips en veelgestelde vragen die betrekking hebben op COOL, Google Workspace en Microsoft 365.

Aanmelden inspiratieblog
In onze inspirerende nieuwsbrief vind je handige tips en tricks over werken in de cloud en ICT in het onderwijs. Meld je aan! Dan ontvang je de nieuwsbrief 2-wekelijks en word je op de hoogte gehouden over de nieuwste blogs, evenementen en acties.

Inspireer mij

Aanmelden ICT-updates
Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT? Meld je dan aan voor de ICT-updates nieuwsbrief met o.a. handige info over (nieuwe) functies in COOL, Google Workspace for Education en Microsoft 365. Je ontvangt deze nieuwsbrief eens in de 6 weken.

Meld aan

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrieven, kun je kiezen of je die per mail wilt ontvangen, of dat je die als notificatie in COOL te zien krijgt, of allebei! Je kunt dit instellen in COOL bij ‘Mijn profiel’. Klik rechtsboven op je profielfoto of initialen om via ‘Mijn profiel’ je persoonlijke wachtwoord, profielfoto of andere persoonlijke instellingen te wijzigen. 

We wensen je veel succes met de start van het nieuwe jaar!

Leave a Reply

Support