Skip to main content

De zomervakantie is (bijna) voorbij. Hoe zorg je als ICT’er en docent voor een vlekkeloze start van het schooljaar?

Als docent sta je de eerste schooldag na de vakantie waarschijnlijk voor een klas met veel nieuwe gezichten. Op platform COOL komen je leerlinggegevens automatisch op de juiste plaats te staan. Je hebt daar geen omkijken naar. Zijn gegevens niet juist? Klop bij de administratief medewerker aan, want dan staat de info waarschijnlijk verkeerd in het leerlingvolgsysteem. Check als ICT’er of alle applicaties up-to-date zijn en bij instellingen of de juiste leermethode is aangevinkt – vooral als je met nieuwe lesmethodes aan de slag gaat. Controleer ook of er geen storingen zijn, bijvoorbeeld in het leerlingvolgsysteem. Dat scheelt een hoop tijd als er iets niet klopt.

Mappen delen met collega’s

Via Google Drive kun je documenten, lesmateriaal en afbeeldingen delen met collega’s. Niet alleen om samen te werken, ook om van elkaars kennis en werk te profiteren. De een heeft bijvoorbeeld een mooie opdracht voor handenarbeid bedacht, de ander een presentatie voor geschiedenis. Zo help je elkaar vanaf de start van het schooljaar. Maak daarom bijvoorbeeld aan het begin van dit schooljaar samen met je Duo een map aan, zodat de ander kan zien wat je allemaal gemaakt hebt, om zo elkaar nog beter aan te vullen. En de leerlingen het beste onderwijs krijgen. Kijk bijvoorbeeld hoe de Willemsparkschool dat doet.

Gebruik de Google Agenda

De jaarplanning van school staat in Google Agenda. Zo blijf je op de hoogte van alle schoolactiviteiten en planningen. In Google for Education kun je roosters en planningen van collega’s bekijken. Handig als je een vergadering of evenement wil plannen.

Verlengde instructie leerlingen

Met de touchscreen Chromebase met groot beeldscherm kun je een klein groepje leerlingen extra uitleg geven zonder het grote lesbord te gebruiken. Het apparaat, een desktop en monitor (23,8 inch) in één, staat bijvoorbeeld op de uitlegtafel aan de zijkant van de klas. Deze is net zo snel is als een chromebook; het systeem is binnen 10 seconde opgestart en heeft het een groot scherm.

Wachtwoord vergeten na vakantie

Begrijpelijk als je jouw COOL-wachtwoord niet meer weet na wekenlang vakantie. Trek aan de bel bij de ICT’er. Die weet hoe hij jouw wachtwoord, of die van een leerling, kan terughalen via ons COOL-platform.

Leave a Reply

Support