Skip to main content

Stel: dat je je als school niet meer bezig hoeft te houden met het onderhouden van laptops en desktops, dat ze het altijd doen en ze altijd up-to-date zijn. Geen versieconflicten, geen images meer, geen verouderde versies van software, drivers, flash etc. Maar dat het gewoon werkt: zou dat niet mooi zijn?

Naast de browser – Chrome – die google succesvol heeft geïntroduceerd een aantal jaar terug, zijn er nu ook ChromeBooks beschikbaar: gebouwd voor het web: snel, gemakkelijk in gebruik en nog gemakkelijker in het onderhoud. Automatisch worden ze voorzien van de laatste updates, starten binnen 10 seconden op en kunnen een hele dag mee op 1 batterij. Ideaal voor 1-op-1 onderwijs, zeker gezien de prijs van het apparaat.

Wat ze helemaal aantrekkelijk maakt, is de mogelijkheid om ze via Google Apps centraal te kunnen beheren. Per gebruiker of gebruikersgroep kun je de instellingen van de ChromeBooks centraal regelen. Zo zet je dus de hele klas met één klik op een bepaalde website om bijvoorbeeld een test te maken. Op basis van het account waarmee je inlogt op het apparaat, worden op dat moment de instellingen bliksemsnel geladen. Bij iedere account die inlogt opnieuw.

Onze partner en grote broer g-company is de enige Enterprise Partner van Google die binnen de Benelux deze chromebooks en beheerconsole mag leveren. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op of kom langs op de NOT 2013 beurs. We staan op  stand: A015 (Hal 9).

Leave a Reply

Support