Skip to main content

Het 2018 van Cloudwise

Ho, ho ho! Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer bijna kerstvakantie! Bij Cloudwise kunnen we terugkijken op een mooi jaar, vol mooie momenten. In 2018 zijn we gegroeid van 40 naar 65 Cloudwisers. Vorig jaar gebruikten ongeveer 180.000 leerlingen en leraren dagelijks het COOL portaal. Inmiddels zitten we zelfs op 291.000 gebruikers.

We hebben nog veel meer momenten meegemaakt die we graag willen delen in onze eigen adventskalender!

Januari
De website en webshop van Cloudwise was al een paar jaar oud. Tijd voor verandering! In januari lanceerden we onze nieuwe website en webshop. Onze eigen Cloudwisers kwamen goed in beeld en er kwam meer informatie over de trainingen op de website. Ook hebben we de webshop uitgebreid met nieuwe producten en productvideo’s.

Februari
De maand februari begon gelijk goed met de IPON. We hebben ontzettend veel mensen mogen spreken op onze stand. Bezoekers konden een Chromebook winnen door mee te doen aan het touwenspel. Verder gaven we uitleg over onze VR workshop, ons COOL platform en G Suite for Education. Twee geslaagde beursdagen!

Maart
In deze maand waren we voornamelijk bezig met de voorbereidingen voor de evenementen in april en mei. We presenteerden voor het eerst onze opdrachtkaarten, die helpen bij het vaardig worden met de Google Apps en het COOL portaal. Lees in de blog van stagiair Tim hoe je aan de slag gaat met opdrachtkaarten. Ook bedachten we een aantal paasdeals, die we in april lanceerden.

April
Begin april liep Marten zijn meeloopstage bij Cloudwise. Hij liep een week mee op alle afdelingen om een indruk te krijgen van het werken in de ICT branche. Op donderdag 12 april organiseerden wij een studiedag voor stichting Kalisto bij ons op kantoor. Deze dag stond in het teken van inspireren op het gebied van ICT in het onderwijs.

Omdat we merken dat steeds meer VO scholen gaan werken met het COOL portaal, organiseerden we op 18 april onze eerste VO netwerklunch. Op het voortgezet onderwijs werkt ICT namelijk net iets anders dan op PO scholen. Tijdens een driegangenlunch, bespraken ze hun ervaringen en konden ze vragen aan elkaar stellen. Dit was een succes!

Mei
In mei was het tijd voor een feestje want Cloudwise en COOL bestonden precies 5 jaar! Om dit te vieren, brachten we bij onze klanten een heerlijke taart langs en gingen we met alle Cloudwisers naar Moviepark Germany! Natuurlijk kon een winactie niet ontbreken. We gaven vijf Chromebooks weg aan de maker van de leukste foto!

“Ik zal het feestje in Duitsland niet snel vergeten!” – collega Jamie 

Juni, juli en augustus
Dit waren de drie drukste maanden van het jaar voor ons. Orders voorbereiden en orders uitleveren, daar waren we vooral mee bezig. Veel scholen wilden natuurlijk in het nieuwe schooljaar starten met Chromebooks en COOL. Om de bezorging extra ‘COOL’ te maken, kregen we onze eigen bezorgbus.

“Een mooie herinnering aan de zomer? Al die honderden CoolCarts die we hebben vervoerd met de nieuwe bus :)” – collega Mark 

Voor het eerst presenteerden we in juni ons eigen COOLbook, in samenwerking met Acer. Een stevige Chromebook met het uiterlijk van COOL erop. We zijn hier ontzettend trots op!

September
Tijdens de zomervakantie kwam meester Sander bij ons langs om de nieuwe Acer Chromebook Tab 10 te unboxen en te testen. Begin september kwamen er vier video’s online waarin we alles uitleggen over de Acer Chromebook Tab 10.  Sander kreeg zelf vaak de vraag of hij inspiratie had voor het gebruik van Chromebooks bij de kleutergroep. Daarom hebben we een gratis e-book gemaakt met 10 lesideeën voor in de onderbouw. Inmiddels hebben al meer dan 500 mensen het e-book gedownload!

5 en 6 september hebben we alle marketing en saleskoppen bij elkaar gestoken tijdens twee salesdagen. Beide teams zijn gegroeid in 2018 en het werd tijd om duidelijke doelen en strategieën te gaan bepalen. Dit was heel nuttig (en gezellig)!

November
Vanaf 1 november mag Cloudwise zich officieel Google Professional Development Partner noemen. Dit betekent dat we vier Google Certified trainers hebben en onze trainingen officieel erkend worden door Google. Een mooie stap voor onze Cloudwise Academy. Van 5 t/m 9 november waren we weer aanwezig op de Like2Share ON Tour. Vijf dagen lang gaven we presentaties over Google for Education en Google Classroom. Leuk om velen van jullie weer gesproken te hebben!

Voor de vierde keer op rij mochten we in november een FD Gazelle award in ontvangst nemen. Dit jaar eindigden we op de 10e plek in de categorie middelgrote bedrijven. Iedereen bedankt voor het vertrouwen in ons!

19 t/m 23 november was het de Week van de Mediawijsheid. Om de leerkrachten een handje te helpen, hebben we  een gratis lespakket samengesteld. Dit lespakket kun je nog steeds gratis downloaden!

Halverwege november kwam Ties een snuffelstage lopen bij Cloudwise. In vier dagen tijd kreeg hij een goede indruk van wat wij precies doen en hoe wij werken. Wij vonden het erg leuk om Ties te mogen begeleiden en ons bedrijf te laten zien. Lees Ties zijn ervaringen op zijn eigen Google site.

December
Op dinsdag 4 december organiseerden wij onze tweede VO netwerklunch. Onderwijs collega’s uit het VO genoten samen van een driegangenlunch bij The Colour Kitchen in Utrecht. Er werden veel ervaringen gedeeld. Leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast was!

Wat is jouw mooiste herinnering uit 2018? Laat het ons weten in een reactie!

2018 was een fantastisch jaar voor Cloudwise. Namens alle Cloudwisers fijne kerstdagen en een gelukkig 2019!

Join the discussion One Comment

  • Jitske schreef:

    Een super leuk bezoek bij jullie in Woerden. Met de stichting Jong Leren hadden we een kijkje in de keuken van Cloudwise. Een super leuke ochtend. Dank daarvoor!

Leave a Reply

Support