Skip to main content

Steeds meer scholen werken met chromebooks. Ze zijn snel, gebruiksvriendelijk, flexibel, voordelig en makkelijk in beheer. Je kunt bovendien meekijken met leerlingen die aan het werk zijn en er binnenkort toetsen op maken.

Hoe zat het ook alweer? Op een chromebook staat alleen Chrome OS, het besturingsprogramma van Google. Je werkt volledig op het wifi-netwerk (in the cloud) en niet via een harde schijf. Alles speelt zich online af. En dat maakt chromebooks een stuk voordeliger dan andere laptops, want je hebt geen prijzige besturingsprogramma’s of software nodig. Google heeft voor het onderwijs G Suite for Education ontwikkeld, waarmee leraren en leerlingen eenvoudig opdrachten kunnen maken.

Meekijken met leerlingen
Ander voordeel: de snelheid. Binnen tien seconden kun je met een chromebook aan de slag. Als ICT’er kun je apps en websites klaarzetten en beheren, waarmee leerlingen aan de slag kunnen. Ze kunnen dan niet zelf programma’s downloaden, dingen stuk maken of stiekem spelletjes spelen. Leraren kunnen met COOL meekijken met wat gebruikers aan het doen zijn. Je kunt leerlingen dus op verschillende plekken in het schoolgebouw laten werken en volgen.

Batterij gaat 14 uur mee, zonder opladen!
Het mooie, chromebooks ontwikkelen zich razendsnel – net als leerlingen. Via de Google Play Store kun je straks Android apps op chromebooks zetten, net als op tablets. Er verschijnen steeds meer modellen met een touchscreen, zodat ook jonge kinderen die geen toetsenbord nodig hebben met het apparaat aan de slag kunnen. Als ICT’er kun je alle chromebooks online beheren. En, er komt binnenkort een batterij op de markt die niet acht tot tien uur meegaat, maar veertien uur – zonder opladen!

Leave a Reply

Support