Skip to main content

IBP, wat moet je ermee?

Podcast 'ICT in het COOL Café' (S02E01)

In de podcast “IBP wat moet je ermee?” gaat Jeroen Heijdeman samen met Floris Pols en Henk van de Hoef dieper in op het belang van informatiebeveiliging en privacy. Het lijkt geen sexy onderwerp, maar in een tijd waarin bijna alles zich in de digitale wereld afspeelt, is het beschermen van je persoonlijke gegevens en privacy een absolute must!

Het beveiligen van informatie (IB) en het beschermen van persoonlijke gegevens (P) zijn echt van het grootste belang.

Kinderen hebben recht op een veilige leeromgeving en medewerkers in het onderwijs hebben recht op een veilige werkomgeving. Daar houden zowel Floris als Henk zich dagelijks mee bezig. Floris Pols als CISO bij een van de grootste schoolorganisaties in Nederland; stichting BOOR en Henk van de Hoef als directeur bij Privacy op School, een organisatie die zo’n 2.000 scholen dagelijks bij deze grote uitdaging helpt.


Deel de aflevering met jouw netwerk!

Lees meer over het Normenkader IBP!

ICT in het COOL Café

ICT is een belangrijke schakel binnen het onderwijs. Maar ICT kan ook belemmerend zijn. Dit vraagt om een permanente dialoog met elkaar om ICT echt te laten werken voor het onderwijs. 

ICT in het COOL Café is een onderwijspodcast van Cloudwise waar we in gesprek gaan over verschillende relevante digitale thema’s.

Om deze dialoog te faciliteren heeft Cloudwise een eigen videopodcast. We willen hiermee een setting faciliteren waarbinnen ict professionals binnen het onderwijsveld  in gesprek kunnen gaan over bredere digitale thema’s die relevant zijn.  In 20 tot 30 minuten tijd ben je weer ‘up to date’ en geïnspireerd. Uiteraard staan wij je vervolgens graag terzijde mocht je nog vragen hebben bijvoorbeeld. 

Over de host

“Mooie gesprekken met interessante gasten, waar alles gevraagd kan en mag worden. Over onderwerpen die er toe doen in het onderwijs. Natuurlijk wil ik daar de host van zijn!”

Onze host is Jeroen Heijdeman, afkomstig uit het Zuiden van het land. Jeroen raakte op jonge leeftijd besmet met het presenteren van radioprogramma’s en het aan elkaar praten van (sport)evenementen. Hij presenteert momenteel een dagelijkse ochtendshow op de radio. De combinatie van een afgeronde opleiding tot leerkracht basisonderwijs, met een open en verwonderende blik op de wereld om hem heen, maakt hem onze host.

Support