Skip to main content

 

Online werken, eenvoudiger dan je denkt

Hoe kun je online middelen het beste inzetten in het onderwijs? Hoe kun jij jouw leerlingen goed voorbereiden op de informatie die ze dagelijks krijgen voorgeschoteld? Nu ben je waarschijnlijk veel bezig met ICT hand-en-spandiensten. Eigenlijk wil je 80 procent van je tijd bezig zijn met je ICT-visie en twintig procent met technische ondersteuning. Het doel dat wij samen willen nastreven. Een doel dat kan worden behaald, als je overgaat op online werken en gebruik maakt van de juiste support.

Iedereen is er klaar voor

“We zijn blij dat we zijn overgestapt. De beloften die jullie doen, komen jullie ook echt na, en dat helpt. Waarbij ook de support echt snel reageert.” Een uitspraak van Erik van der Wal, directeur van Basisschool de Graaf Jan van Montfoort waar wij als supportteam van Cloudwise trots op zijn. Hij doelt op het feit dat overstappen op online werken veel veranderingen met zich meebrengt. Veranderingen voor het hele team. Dat is voor sommige mensen iets waar ze tegenop zien, maar eigenlijk proberen wij iedereen er aan te laten wennen en mee te laten werken. Wij helpen de nieuwe omgeving verkennen en optimaal gebruiken.

Eenvoudiger

Eigenlijk wordt het er alleen maar eenvoudiger op, maar dat ervaart een gebruiker pas achteraf. Tijdens de overstap, zijn wij als support er voor zowel ICT-specialisten als docenten. Inderdaad, ook voor de docenten die bijvoorbeeld moeten wennen aan het feit dat er via één inlog meer programma’s en applicaties beschikbaar zijn. We zijn er ook om uit te leggen hoe het komt dat documenten niet meer opgeslagen hoeven te worden. Wij willen daarom juist dat ook de docent ons direct kan benaderen voor vragen en hulp. Het mooie is dat ze elkaar ook steeds meer vinden via de online communities, waar ze ideeën uitwisselen en elkaars vragen beantwoorden.

Ook een kijkje nemen op een online community?

Leave a Reply

Support