Skip to main content

Misschien wil je op school graag gaan werken met Google. Maar, wat komt er allemaal bij kijken? Zijn medewerkers er wel klaar voor? Cloudwise regelt de verhuizing en medewerkers kunnen na een laagdrempelige en gepersonaliseerde training meteen aan de slag. Dankzij G Suite for Education en chromebooks werken ICT’ers, leerkrachten en leerlingen makkelijk en snel in de cloud. Het is de ideale manier om overzichtelijk samen te werken.

Pc’s zijn traag, verouderd of werken niet, zijn veelgehoorde ergernissen in het onderwijs. Als ICT’er ben je vaak alleen brandjes aan het blussen. Zoals het programmeren van updates, resetten van wachtwoorden, verhelpen van storingen en vervangen van stekkers. Goed nieuws: door de overstap naar G Suite for Education blijft er voor jou als ICT’er veel meer tijd over om vooruit te kijken. Je hebt weer de ruimte om plannen voor de lange termijn uit te stippelen op digitaal gebied. Door online werken met Google zijn er geen servers meer nodig. Gevolg? Minder storingen. Updates vinden automatisch plaats, zodat leerkrachten en leerlingen meteen aan de slag kunnen en met de laatste versie werken. Klinkt goed? Zo stap je over naar Google, chromebooks en leerplatform COOL van Cloudwise:

Stap 1 Bestanden overzetten naar de cloud

Na een intake met de ICT’ers en directie, zetten onze ICT’ers de data, bestanden, administratie, lesmethoden en roosterpakketten over naar G Suite for Education. Ook die van bijvoorbeeld Magister, SOM en Zermelo.

Stap 2 Opstarten na verhuizing

We komen na de synchronisatie langs op school voor een zogenoemde floor walk. Wij staan voor je klaar om je op weg te helpen. Hoe start je op? Wat is nieuw of veranderd? Vraag ons het hemd van het lijf!

Stap 3 ICT-training voor leerkrachten

Het team krijgt in de week na de verhuizing een laagdrempelige training. Belangrijkste verandering: je werkt nu helemaal online. Je kunt meekijken met leerlingen en documenten met elkaar delen, maar je houdt ook je eigen mappenstructuur – zoals je gewend was. Tijdens de training van twee uur leert het team om te werken met chromebooks en G Suite voor Education, door het doen van korte opdrachten. Alle medewerkers kunnen met vragen bij Cloudwise terecht.

Leave a Reply

Support