Skip to main content

Je wilt als school overstappen naar Google for Education, hoe doe je dat?

Werken zonder servers

Als school heb je wellicht de voordelen gehoord over werken met Google Classroom, chromebooks en Cloudwise COOL. Zoals lage kosten, weinig onderhoud (want werken zonder servers) en programma’s die vanaf elke plek te bereiken zijn met pc, laptop, tablet of mobiele telefoon. Ict’ers in het onderwijs kunnen zich bovendien weer richten op de lange termijn, in plaats van brandjes blussen vanwege storingen, trage systemen en virusscanners bijwerken.

Synchronisatie Magister, Som, Zermelo

Maar, hoe stap je over? Wij geven middelbare scholen met een ict-afdeling een kickstart. Door de synchronisaties te zetten tussen je bestaande administratie en roosterpakken zoals Magister, SOM en Zermelo. We zorgen voor de kennis zodat de ict meteen aan de slag kan. In minder dan vijf stappen.

Overstappen naar Google for Education

Hoe stap je als basisschool over naar Google for Education en COOL van Cloudwise? Simpel, wij regelen de ‘verhuizing’, in vijf stappen:

1. Intake met ict’ers en/of directeur voor inventarisatie van pc’s, het wifi-netwerk. lesmethodes, overstapprotocollen.
2. Data, lesmethodes en bestanden overzetten naar de cloud en Google for Education.
3. Op de migratiedag gaat de server uit alle pc’s, printers en digiboren worden aangesloten op het netwerk, chromebooks maken we klaar voor gebruik.
4. Op de eerste werkdag na de overstap naar Google for Education helpen wij het personeel.
5. In de week van de overstap de training en direct aan de slag.

Beheer voor basisscholen

Google for Education werkt ook op Windows-computers. Lees hier hoe. Voor basisscholen die niet over een ict-afdeling beschikken, kunnen we ook het beheer voor onze rekening nemen. Docenten, ict’ers en andere medewerkers kunnen met vragen altijd bij Cloudwise terecht. Neem gerust contact op.

Leave a Reply

Support