Skip to main content

Het is ook mogelijk om met een QR-code in te loggen in COOL! De QR-login is beschikbaar voor alle devices waarop je COOL kunt gebruiken. In deze blog vertellen we meer over het gebruiksgemak en de eenvoudige manier waarop het ingesteld kan worden.

Wat is de QR-login?

Je hebt vast wel eens een QR-code voorbij zien komen. Je scant het gemakkelijk met de camera van bijvoorbeeld je telefoon en voilà: je wordt automatisch doorgestuurd naar de website die hieraan gekoppeld is. Dankzij de COOL QR-login kun je hetzelfde gebruiksgemak nu ook in de klas ervaren. Hiermee kunnen leerlingen namelijk snel en eenvoudig inloggen in COOL!

Met deze functie voorziet Cloudwise in de vraag van scholen. Naast het kunnen inloggen met een combinatie van plaatjes, onze plaatjeslogin, is er namelijk behoefte aan andere methodes die het inloggen zo eenvoudig mogelijk maken. Door de combinatie met een fysieke badge hebben leerlingen altijd hun unieke code bij de hand. Dus geen kinderen met vergeten wachtwoorden meer, maar gewoon de badge scannen en ze kunnen van start!

Hoe werkt het?

Je kunt er als school voor kiezen om de QR-login als extra inlogoptie in het COOL platform toe te voegen. De QR-login werkt dan als volgt. Voor elke leerling of groep kan er een unieke QR-code worden gegenereerd. Elke leerling ontvangt deze QR-code op een geprinte badge en logt in door deze middels de camera van de Chromebook te scannen. Deze badges kan de ICT’er van de school gemakkelijk genereren en printen vanuit het COOL platform. Meer over de QR-login lees je in deze handleiding.

QR-login combineren met plaatjeslogin

Gebruik je binnen de school ook plaatjeslogin? Bij het opstarten van een device zal er dan een keuzescherm verschijnen waar de leerling een keuze kan maken hoe hij of zij wilt inloggen. Ook kun je QR-login combineren met plaatjeslogin voor aanvullende veiligheid.

Afbeelding - blog QR-login

Hoe kun je er gebruik van maken?

Vraag de QR-login gratis aan en ervaar het zelf in de klas!

Stap 1: Aanvraag door ICT'er

Als je gebruik wilt maken van de QR-login, dan kun je dit als ICT’er gemakkelijk aanvragen via dit formulier. Nadat Cloudwise het gebruik van QR-login voor jouw school heeft geactiveerd, kan de ICT’er kiezen welke groepen de QR-login gaat gebruiken. Lees hier hoe je als beheerder de QR-login voor jouw school kunt instellen (na activatie).

Stap 2: Badge genereren en printen

Zodra voor jouw groep QR-login is ingesteld, kun je in COOL een badge met QR-code genereren en afdrukken. Dit kun je als leerkracht doen zonder tussenkomst van een ICT’er. Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Ga in COOL naar ‘Gebruikers/groepen’ en klik vervolgens op ‘Leerlinggroepen’.
 • Genereer een badge voor één leerling: klik achter die leerling op ‘Print’
 • Genereer badges voor de gehele klas: klik onderaan op ‘Print’
 • Voordat de QR-badge gegenereerd kan worden, moet je dit eerst bevestigen. Zodra je een nieuwe QR-badge genereert, zal de oude namelijk niet meer werken. Weet je zeker dat je een nieuwe wilt genereren? Klik dan op ‘Bevestigen’.
 • Zodra je op ‘Bevestigen’ hebt geklikt, opent een afdrukvoorbeeld. Hiermee kun je de QR-badge(s) printen.
 • Zorg dat de juiste printer is ingesteld en klik rechts onderaan op ‘Afdrukken’.
 • De badge(s) kun je aan ons zelf ontworpen keycord hangen en uitdelen aan de leerlingen.


Veiligheid voorop

Is de badge kwijt of beschadigd? Geen paniek! Door een nieuwe badge in COOL te genereren, wordt de andere badge ongeldig en kan deze niet meer gebruikt worden om in te loggen. Dit komt doordat elke badge is voorzien van een datum-tijd stempel. Je kunt als school alle badges periodiek vernieuwen mocht dit gewenst zijn.

Vragen?

Voor vragen over de QR-login in COOL, kun je contact opnemen met je accountmanager of onze salesafdeling via 0348 23 33 30 of sales@cloudwise.nl.

Join the discussion 4 Comments

 • Ricky Tobesari schreef:

  Beste cloudwise,

  Mijn naam is Ricky Tobesari, leerkracht van uit Suriname. Ik wil graag weten hoe ik mij kan laten registeren voor een cloudwise account?

  Bij voorbaat dank.

 • Sandra Roossien-Pol schreef:

  elke keer als ik cloudwise inlooggen met QR zoek op google kom ik op deze pagina ipv het daadwerkelijke inloggen met de QR.
  Kan er een duidelijke link geplaatst worden waar je als leerling kan inloogen met QR?
  dit is namelijk erg vervelend.

  • Vera schreef:

   Hi Sandra,

   Het aanvragen van de QR-login gaat via de ICT’er, die kan een formulier invullen en dan regelen wij de mogelijkheid voor inloggen met QR-code. Zie ook onze Cloudwiser handleiding voor meer info over het inloggen in COOL met QR.
   Als daarmee je vraag niet beantwoord is, kun je nog contact opnemen met de accountmanager van jouw school.

Leave a Reply

Support