Skip to main content

Education on Air, de Google for Education-docenten conferentie die 8 en 9 mei plaats vond, bood podium aan docenten uit elf landen die online ervaringen uitwisselen over online werken met Google for Education in het onderwijs. Verschillende niveaus van onderwijs en verschillende invalshoeken en doelgroepen kwamen aan bod. Leerzaam en inspirerend. Cloudwise heeft de vijf hoogtepunten van de eerste dag voor je op een rij gezet.

Door jonge ogen


Hoe kijken leerlingen zelf aan tegen de verandering binnen het onderwijs? Wat betekent innovatie voor ze en hoe zij kijken naar de toekomst? Leerlingen aan het woord.

Inspiratie

Wanneer je je als (oudere) docent afvraagt of je (nog) goed bezig bent. Kun je stilstaan bij het begin. ‘Hoe keek je tegen het lesmateriaal aan toen je startte met lesgeven? Of je nu dertig jaar of één jaar voor de klas staat, de veranderingen en nieuwe mogelijkheden zouden je passie voor lesgeven moeten aanwakkeren.

Leren als onderdeel van je leven

De introductie van chromebooks kun je kinderen activeren tot samenwerking. Dit zorgt voor meer verantwoordelijkheid bij leerlingen en voor meer plezier in leren. Ze managen hun eigen leerproces, dat niet stopt als de bel gaat. Leren wordt onderdeel van hun leven.

What if…

Lezen is net zo essentieel voor de mens als ademen… Hoe zorg je er voor dat je de kinderen opleidt tot de leiders van de volgende generatie? Begin bij lezen en ontdekken. Zorg dat ze het leerproces inspirerend vinden. What if… zijn woorden die de verbeelding aanspreken.

Experimenteren, luisteren, leren

Mensen hebben meer plezier in hun werk als dat werk betekenis heeft, een toegevoegde waarde. Iedere interactie in het onderwijs heeft zin. Google wil dit met nieuwe ontwikkelingen ondersteunen. Google helpt docenten elkaar doceren. Het onderwijs is te verbeteren door te onderzoeken en luisteren. Hoe kun je nog meer voldoening halen uit werken in het onderwijs?

Leave a Reply

Support