Skip to main content

Op donderdag 12 april organiseerden wij een studiedag bij ons op kantoor. Deze dag stond in het teken van inspireren op het gebied van ICT in het onderwijs. De studiedag organiseerden we samen met Kalisto, een groep van 16 scholen in de provincie Utrecht. De deelnemers werden voorzien van een vol programma met diverse onderwerpen op het gebied van ICT op school.

Benieuwd hoe zo’n studiedag er uitziet bij Cloudwise? Dit is een korte samenvatting van de dag:

We gaan beginnen!
De studiedag begon met een korte uitleg over de visie van Cloudwise op ICT. We vertelden over wat we doen bij Cloudwise en hoe we scholen helpen met werken in de cloud en ons COOL leerplatform. Na deze presentatie kwam Hein van Gynzy langs. Hij vertelde de groep meer over adaptief leren. Hierdoor ontstond er een leuke discussie over dit onderwerp. Rond 12 uur kwam iedereen aan tafel om gezamenlijk te lunchen.

Privacy & COOL
Na de lunch kregen de deelnemers info over privacy en veiligheid. Omdat de AVG wetgeving op 25 mei 2018 ingaat, is het belangrijk dat iedere school weet welke eisen er worden gesteld. Kalisto werkt al een tijdje met ons COOL leerplatform. Daarom vertelde onze developer over de nieuwste functionaliteiten in het platform. Ook werd een stukje toegelicht door onze support manager.

Evaluatie & Google Classroom
Na een korte pauze gingen we verder met de evaluatie van de migratie die onlangs door Cloudwise was uitgevoerd. Verschillende facetten werden besproken en we konden open met elkaar communiceren over onze samenwerking. Het laatste onderdeel was uitleg over de mogelijkheden van Google Classroom. De deelnemers gingen zelf aan de slag met onze opdrachtkaarten, waarmee ze konden oefenen met een opdracht klaarzetten en digitaal uitdelen aan leerlingen.

Nieuwe inspiratie
De deelnemers gingen met nieuwe inspiratie en een leuke goodiebag naar huis. Met veel plezier hebben we deze studiedag voor Kalisto georganiseerd. We bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage en enthousiasme!

Leave a Reply

Support