Skip to main content

 

In 2013 stapte scholenstichting Voila; ‘Verschillend Onderwijs in Leusden Achterveld’, die bestaat uit 12 scholen en ruim 2100 leerlingen, over naar Gmail en in 2014 besloot de stichting alles in de cloud te zetten.

Voila koos hierbij voor Google Apps for Education, met name om de gebruikersvriendelijkheid ervan. Vroeger had de stichting eigen servers, die voor problemen zorgden. Wanneer een server uitviel stond alles stil, e-mailen ging alles behalve soepel, applicaties installeren was bewerkelijk, en het budget voor ICT werd ieder jaar fors overschreden. Voila zocht naar meer gemak, zekerheid en kostenbesparing.

Gemak en zekerheid

“Gemak hebben we: Google Apps for Education is volledig gebaseerd op de cloud, dit betekent geen servers meer in school. De programma’s roep je gewoon aan in je browser. Een groot verschil met de traditionele Office-programma’s, die je als pakket op iedere computer moest installeren en onderhouden.” Google Apps worden onderhouden door Google zelf. Dat biedt naast gemak ook de zekerheid die ze zochten. “ICT’ers hoeven nooit meer uit te zoeken waarom het programma niet werkt op één specifieke computer. Nooit meer herinstallaties. E-mails en bestanden raken we nooit meer kwijt. Die staan veilig in de cloud en worden ook geback-upt zonder dat we daar ook maar iets voor hoeven te doen.”

Je kunt zoveel meer!

Google heeft het vermogen om de programma’s niet ingewikkelder te maken dan nodig. Je kunt er zó mee aan de slag. En net als bij Office heb je een tekstverwerker, spreadsheet en presentatieprogramma. “Maar het biedt zó veel meer! Werken op afstand, de mogelijkheid eenvoudig websites te maken, huiswerk via de portal opgeven en maken, het terugdringen van papierwerk, etc. Sterk van Cloudwise is ook het gebruikersportaal dat zij als sausje over Google Apps hebben gegoten: Een overzichtelijke en gebruikersvriendelijke ‘voorkant’, die elke gebruiker zelf kan inrichten. De mogelijkheden zijn legio, maar dat moet je eigenlijk in een demo zien.”

Het hele referentieverhaal van Voila lees je hier.
Demo van de mogelijkheden zien? Dat kan!

Ervaar, leer en ontmoet op de Gebruikersdag 2015

Vond je het inspirerend de ervaringen van een gebruiker te lezen en ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werken in de cloud? Kom als je interesse hebt, demo’s wilt zien en vragen wilt stellen aan gebruikers, naar de Cloudwise Gebruikersdag op woensdagmiddag 8 april.

Aanmelden kan hier.

Leave a Reply

Support