De zomervakantie zit er op en alle scholen zijn begonnen! De klassen vullen zich weer met leerlingen en leraren, vol van vakantieverhalen, nieuwe ideeën en plannen voor het nieuwe schooljaar. Met de tips in deze blog ga je als docent, ICT’er en leerling fluitend het nieuwe schooljaar in!
Nieuw in Google Docs
De afgelopen tijd zijn er veel nieuwe features toegevoegd aan Google Docs. Onze gecertificeerde Google Trainer Leon vertelt je graag meer over de 5 nieuwe mogelijkheden waar we echt op hebben gewacht. Zo is het nu heel eenvoudig om een takenlijst af te vinken. Of om een tekst voor of achter een achtergrond te plaatsen. Daarnaast is het wel zo handig dat je documenten nu presenteert met één druk op de knop.
Wil je meer weten over de 5 nieuwe mogelijkheden van Google Docs? Bekijk dan hier de video waarin we ze voor je op een rijtje hebben gezet.
*Uw Wachtwoord*, uh, wat was dat ook alweer?
Is jouw wachtwoord zó veilig dat je ‘m zelf niet meer weet na de vakantie? Oeps! Loop even langs bij de ICT’er of systeembeheerder! Jouw wachtwoord is heel eenvoudig terug te vinden door de ICT’er via ons COOL platform. Uiteraard kan dit ook voor de wachtwoorden van leerlingen. In deze video leer je hoe je het zelf doet.
Tip: sinds kort kun je ook de wachtwoorden van leerlingen op een andere plek aanpassen. Als je in COOL naar de betreffende groep gaat en je klikt op een individuele leerling, dan zie je daar nu ook de knop ‘Wachtwoord wijzigen’.
Deel werk en kennis met collega’s
Werk je ook in Google Drive? Dan kun je gemakkelijk lesmaterialen, foto’s en documenten delen met collega’s. Zo profiteer je van elkaars kennis én werk.
Deel bijvoorbeeld die leerzame tekenopdracht met jouw collega, in ruil voor de presentatie van aardrijkskunde. Maak aan het begin van het schooljaar samen met je ‘duo’ een map aan. Op deze manier kun je elkaars gemaakte werk openen en eventueel aanvullen.
Oeps, geen internet!
Wil je net lekker van start gaan, maar doet je internet het niet? Door de grote schoonmaak van voor de vakantie kan er wel eens iets verschuiven. Haal de stekker van je internetkabel er even uit of controleer de wifi. Mocht het niet lukken dan kan je ICT’er hier ook bij helpen.
Offline werken
Ben jij net als Cloudwise gek op online werken? Helaas heb je buiten het schoolgebouw niet altijd wifi en wil je het liefst altijd en overal bij je bestanden. Geen probleem! Zoek, als je nog internet hebt, naar het juiste bestand in Drive en open deze. Klik vervolgens rechtsboven op “Bestand” en vervolgens op “Offline beschikbaar maken”. Nu kun je zonder internet in dit bestand werken. Alle door jou aangebrachte wijzigingen worden gesynchroniseerd wanneer je online bent.
Overal je roosters en planningen bij de hand
Een nieuw schooljaar is weer begonnen en dat betekent nieuwe roosters en schoolactiviteiten! Zorg dat de jaarplanning van je school in Google Agenda staat, zodat je op de hoogte blijft van de schoolactiviteiten en -planningen. In Google Agenda kun je roosters en planningen van collega’s bekijken. Handig als je een vergadering of evenement wil plannen.
Is je Chromebook nog up-to-date?
Ben jij binnen de school verantwoordelijk voor devices? Misschien ben je wel toe aan nieuwe. Want de kans bestaat dat de huidige devices niet meer worden ondersteund met updates. Cloudwise helpt je graag verder. Je oude devices kunnen gratis worden opgehaald én gewist door onze samenwerkingspartner Copiatek. Dat is wel zo handig en veilig bovendien. Klik hier als je een afspraak wilt maken om je devices verantwoord te laten recyclen door Copiatek.
Als je oude devices worden opgehaald, dan wil je als ICT’er natuurlijk het liefst zo snel mogelijk nieuwe, zodat je leerlingen helemaal klaar zijn voor het komende schooljaar. Voor iedereen die goed van start wil gaan, heeft Cloudwise tijdelijk een aantrekkelijke actie: de Lenovo 300e Chromebook – Flip & Touch – 2nd Gen met maar liefst € 20,- korting voor slechts € 229,- (excl. btw). Bekijk ‘m hier!
ICT kennis up-to-date houden
Wil je de ICT op je school of stichting professionaliseren? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de behoeften en het ICT-niveau van de medewerkers. De ICT-vaardighedenscan helpt je ICT-doelstellingen binnen het onderwijs aan te pakken. Zo weet je na de scan hoe je deze doelen uitrolt en aan de vaardigheden van individuele medewerkers werkt. Lees meer over de ICT-vaardighedenscan of de andere trainingen van de Cloudwise Academy.