Skip to main content

Gemak en veiligheid voor leerlingen en medewerkers
ICT moet makkelijk zijn. Met dat in ons achterhoofd zijn wij, Cloudwise, ooit begonnen en nog steeds maken we het iedere dag een beetje makkelijker. Een aantal jaren geleden hebben we ervoor gezorgd dat je Office 365-account gelijk is aan je COOL Platform-inlog. Dit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt of je met Office 365 of Google werkt. Je kunt zelfs allebei naast elkaar gebruiken. 

Google inlog op je Windows-systeem
We hebben een mooie volgende stap weten te realiseren: het is vanaf nu ook mogelijk om met je Google-account in te loggen op je Windows apparaat, waarbij je meteen in Chrome bent ingelogd. Hierdoor komt er bij het inloggen geen Office 365-account meer aan te pas. Het belangrijkste voordeel is dat bij het opstarten automatisch ook in de Chrome browser bent ingelogd. 

Office 365 inlog op je Chromebook
Op een Chromebook bieden we nog veel meer manieren van inloggen. Daar is het mogelijk om met plaatjes in te loggen, met je eigen Google-account, maar ook met je Office 365-account, waarbij je volledig bent ingelogd op het apparaat. Hierdoor kun je ook extensies meegeven en voorleessoftware. Nu we ook Office 365 Teams groepen syncen op basis van ParnasSys, Basispoort, Somtoday en Magister is dit voor scholen die voor Office 365 hebben gekozen extra gemak. Lees hier meer over in deze blog.

Veilig inloggen
Veel medewerkers op scholen zijn verplicht om met twee-staps-verificatie in te loggen. Dit kan bijvoorbeeld met een app op je telefoon. Wanneer je met veel verschillende toepassingen werkt, is er ook nog een andere oplossing die zowel aan een Google, Office 365 of allebei de systemen gekoppeld kan worden. Namelijk met Yubico keys. Deze twee-staps-authenticatie keys gaan in een USB-slot of via NFC (voor apparaten zonder USB) als een soort autosleutel voordat je definitief bent ingelogd. Wel zo veilig en er komt geen mobiele telefoon aan te pas.

Meer weten over het gemak en de veiligheid voor jou leerlingen of medewerkers? Stel je vraag aan je accountmanager of neem contact op via 0348 23 33 30/sales@cloudwise.nl.

Join the discussion 5 Comments

Leave a Reply

Support