Skip to main content

Een school gaat migreren naar de cloud. Wat betekent dat migreren eigenlijk? En hoe werkt het als een school gaat werken in de cloud? Eliza (nieuw op onze afdeling marketing) had hier nog geen duidelijk beeld bij. Hieronder deelt ze haar ervaringen. 

Overgang naar de cloud
Een school doorloopt drie fases wanneer er gekozen is om te gaan werken met G suite for Education en ons COOL platform. Oftewel; als je gaat werken in de cloud. De eerste stap is de intake (wat zijn de wensen), daarna volgt de migratie (overgang naar de cloud) en als laatste de floorwalk (alles controleren & vragen beantwoorden). Om een goede indruk te krijgen van een migratie, ging ik een dagje mee met collega’s Rob en Mark.

Wat gaan we doen vandaag?
Rond 9.00 uur arriveerde ik bij de school. Rob en Mark waren al aanwezig. Eerst spraken we met de ICT’er door wat er die dag ging gebeuren. Hij was al bekend met Cloudwise omdat we al meerdere scholen gemigreerd hadden waar hij beheerder van was. Na een bakje koffie gingen we aan de slag met de migratie.

Aan de slag
Na een korte uitleg van Rob, ging ik aan de slag met de eerste 30 leerling desktops die bij de stilte werkplekken stonden. De school wilde nog blijven werken met desktops. Daarom zorgde ik ervoor dat ons online COOL portaal op elke desktop automatisch opgestart werd zodra de desktop aan ging. Zo kunnen de leerlingen snel aan de slag. Rob en Mark gingen aan de slag met het netwerk en de wifi. Een paar leerlingen waren verbaasd dat een vrouw hun desktops kwam instellen, dit was grappig om mee te maken. Even later ging ik samen met Rob verder met het instellen van de desktops in de klas en de digiborden. De leerlingen en docenten waren erg nieuwsgierig naar de veranderingen die we aan het doorvoeren waren. Leuk om te zien dat deze school zo enthousiast reageerde op de migratie.

Klaar voor de start
Na de lunch vertrok Rob naar een project op een andere school. De leerlingen waren inmiddels al naar huis. De docenten lunchten nog op school en waren erg nieuwsgierig naar de nieuwe leeromgeving. Mark en ik gingen verder aan de slag. We zorgden ervoor dat de printers en scanners benaderbaar werden vanaf elk device. Dit verliep soepel. Hierna gingen we verder met het loskoppelen van de server en het netwerk “ready to go” maken. Er was een klein probleem met het netwerk, daarom schoot een medewerker van Ziggo ons te hulp.

Klaar voor de cloud
Rond 16.00 uur waren we klaar met alle instellingen en hebben we school overgezet naar de cloud. Ik had niet verwacht dat de school al binnen een dag aan de slag kon gaan met de nieuwe online omgeving. Ook viel het me op dat problemen snel opgelost konden worden, zoals het probleem met het netwerk en de wifi. Zowel de docenten als de ICT’er van de school stonden open voor deze verandering. 

Zo werkt het dus!
Voor mij was dit een hele leuke en vooral leerzame dag. Ik heb goed meegekregen hoe het werkt als een school in de cloud gaat werken. Doordat niet alles direct goed liep, heb ik ook gezien dat we snel problemen op kunnen lossen.

Twijfel jij nog over het overstappen naar werken in de cloud? Neem dan eens contact met ons op, dan kunnen wij je vragen beantwoorden!

Leave a Reply

Support