Skip to main content

Is een leerkracht, verwacht of onverwachts, niet beschikbaar? Dan is het wel zo handig als de invaller ook digitaal direct aan de slag kan met dezelfde rechten als een leerkracht. Dit kan nu dankzij de nieuwe functionaliteit in COOL!

Zo maak je een nieuwe invalleerkracht aan
Je kunt de nieuwe functionaliteit vinden onder ‘Instellingen’ in COOL. Deze zijn alleen zichtbaar voor portaalbeheerders als een Basispoort ID aanwezig is onder ‘Standaard instellingen’.

Bij het aanmaken van een nieuwe invalleerkracht zijn er vier velden die je moet invullen:

 1. Voornaam: Vul hier de exacte voornaam in.
 2. Achternaam: Vul hier de exacte achternaam in.
 3. E-mail domein: Vul hier ALLEEN het domein in. Bijvoorbeeld “schoolnaam.nl”.
 4. Datum tot wanneer de invalleerkracht actief mag zijn: je mag hierin een vrije keuze maken tot en met maximaal zeven dagen in de toekomst (inclusief de dag van vandaag). Dit maximum is bepaald vanuit de Basispoort-functionaliteit. Deze datum kan handmatig worden aangepast.

Een invalleerkracht wordt automatisch verwijderd wanneer de einddatum is bereikt. Ook kun je een invalleerkracht handmatig verwijderen door een invalleerkracht te wijzigen. Hier vind je de knop ‘Verwijder’. Het verwijderen van de invalleerkracht gaat dan per direct in en dus heeft deze dan ook geen toegang meer tot haar of zijn account.

Synchronisatie Google Workspace
De invalleerkracht is al direct gesynchroniseerd met Google Workspace en kan ook direct gebruikmaken van alle apps in COOL: de invalleerkracht wordt dus als normale leerkracht beschouwd.

Plaats binnen COOL
De invalleerkracht kun je vinden onder ‘Organisatiegroepen’ in COOL en niet in het normale overzicht van medewerkers of leerkrachten groepen. In plaats daarvan verschijnt automatisch een nieuwe groep, waarin je de (nieuwe) invalleerkracht kunt vinden. Deze groep heet ‘Werknemers uitgesloten van medewerkersgroep’. 

Vragen?
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust contact op met onze supportafdeling via support@cloudwise.nl of bel 085 273 3007.

Join the discussion 4 Comments

 • Rob van Nistelrooij schreef:

  DIt is een interessante functie. Ik ben als ICT-coördinator van onze school (De Hoogakker, Filios Scholengroep) blijkbaar geen portaalbeheerder in het COOL-platform, zodat bij mij de knop ‘Instellingen’ ontbreekt. Kunnen jullie mij portaalbeheerder beheerder maken, zodat ik deze nieuwe functie uit kan proberen?

  • Joy Damen schreef:

   Ha Rob, goed dat je contact met ons opneemt. We hebben het even voor je uitgezocht en je bent al portaalbeheerder waardoor je gebruik zou moeten kunnen maken van de functie. Zou je het volgende willen proberen: naar het tandwieltje rechtsboven in COOL > naar instellingen en daar zou invalleerkracht moeten staan. Al dit niet het geval is, dan zoeken we dit graag verder voor je uit en daarvoor kun je het best even contact opnemen met support via 085 273 3007, support@cloudwise.nl of de chat rechtsonderin op https://cloudwise.nl/contact. Succes en een fijne dag!

 • Jetse Miedema schreef:

  Wij vangen veel afwezigheid intern op. Kunnen jullie het mogelijk maken dat je een bestaande collega als invalleerkracht invult? Zo kan deze collega ook bij de goede methodes en dergelijke.

  • Joy Damen schreef:

   Hi Jetse, het is zeker mogelijk om als interne leerkracht gebruik te maken van deze nieuwe functie. Het is in dit geval echter gebruiksvriendelijker om de klas in Parnassys te koppelen aan de collega die tijdelijk invalt. Op deze manier kan de collega namelijk via zijn/haar eigen account inloggen en hoeft er niet steeds een nieuw invalleerkrachtaccount aangemaakt te worden. Hou er wel rekening mee dat er een nacht overheen gaat voordat deze koppeling is geactiveerd. Mocht er onverwachts direct een invalleerkracht nodig zijn, dan komt de nieuwe functie zoals in deze blog is beschreven ook voor interne invalleerkrachten van pas.

   Mocht je hierover nog vragen hebben, neem gerust contact op met support via 085 273 3007 of support@cloudwise.nl.

Leave a Reply

Support