Skip to main content

Nieuw in Google Classroom

Google Classroom heeft een grote update gekregen in augustus 2018. Er zijn een aantal dingen veranderd door de update. Hieronder de belangrijkste veranderingen:

Tabbladen in Classroom
In Google Classroom zie je bovenaan het scherm een verdeling in 3 tabbladen: updates, schoolwerk en mensen. Bij updates zie je berichten van de docent, bij schoolwerk zie je alle lopende opdrachten en projecten en bij mensen zie je jouw klas met bijbehorende docenten. Het schoolwerk is nu beter gestructureerd in onderwerpen. Meer structuur voor leerkracht en leerling.

Classwork tab toegevoegd
Als je een opdracht klaarzet, kun je een Google document erbij zetten. Door de update kun je vanuit één ingeleverd Google document wisselen tussen de documenten van leerlingen. Zo hoef je nooit meer 30 tabbladen open te hebben om alles na te kijken. Super handig!

Comment balk toegevoegd
Als je in een Google document van een leerling nakijkt, zet het programma je automatisch op ‘suggesties doen’. Zo kun je direct met nakijken beginnen.

Vooraf punten toekennen
Sinds de update kun je van te voren al punten opgeven bij een opdracht. Zo weten leerlingen al voordat ze beginnen hoeveel de opdracht meetelt voor hun rapport.

Support