Chromebooks

Leren en werken met Chromebooks

Een Chromebook is een apparaat waarmee je gemakkelijk en snel online werkt. Volgens veel scholen de ideale devices voor in de klas.

Bekijk de Chromebooks in onze webshop

Snel

Ze starten lekker snel op. Je hoeft ook niet te wachten op het installeren van updates.

Makkelijk

Chrome werkt intuïtief voor leerlingen. Ze hebben zo door hoe ze ermee aan de slag kunnen.

Up-to-date

De beveiliging wordt automatisch up-to-date gehouden. Er zijn geen anti-virus programma’s nodig.

Wat is een Chromebook?

De Chromebook is niet alleen maar populair in Amerika, waar inmiddels 60% van de scholen met Chromebooks werkt. Ook in Nederland zijn er steeds meer scholen overtuigd van de voordelen. Ze starten lekker snel op, je hoeft niet wachten op het installeren van updates. Het werkt intuïtief voor zowel leerlingen als leerkrachten.

''De kinderen gaan er mee om alsof ze niks anders gewend zijn. Wat een verademing!''
Linda Kivits, ICT-coördinator bij Basisschool De Vonder

Betaalbaar

Vergeleken met andere laptops zijn Chromebooks zeer betaalbaar. Ook bespaar je kosten op beheer en support doordat er weinig mis kan gaan met een Chromebook. Voor het beheren heb je Chrome Educatie licenties nodig waarmee je alles kunt instellen in het beheerconsole. Er kunnen meerdere leerlingen met dezelfde Chromebook werken, zonder dat ze bij elkaars bestanden kunnen komen.

Hoe kies ik de juiste Chromebook voor mijn klas?

Chromebooks zijn er in verschillende maten en vormen. Om erachter te komen waar je op moet letten en welk Chromebook er geschikt is voor jouw klas, kun je onze gratis whitepaper downloaden. Hierin staan 4 stappen die je kunt doorlopen om de juiste keuze te maken. Mocht je er niet zelf uit komen, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Download de whitepaper