Skip to main content

Wat is COOL?

COOL staat voor Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform. Eén platform waar leerlingen hun werk kunnen vinden, makkelijk naar applicaties van uitgeverijen gaan en naar ander educatief materiaal klikken. Met COOL werk je in de cloud. Leerlingen en leerkrachten loggen in op hun Chromebook met hun eigen Google account. Dit kan met een plaatje of een geschreven wachtwoord. Daarna kan de les beginnen!

Houd de regie in de klas

Als leerkracht kun je digitaal meekijken op de Chromebooks van jouw leerlingen. Je ziet hoever ze zijn met een opdracht of dat ze juist met dingen bezig zijn die niet bij de les horen. Wil je leerlingen toetsen laten maken op hun Chromebook? Zet dan de toetsmodus aan. Hiermee kun je een aantal tabbladen vastzetten en ervoor zorgen dat er niet gespiekt wordt op internet. Heb je even klassikaal de aandacht nodig om iets uit te leggen? Vergrendel dan tijdelijk alle Chromebooks van jouw leerlingen.

Handige koppelingen en integraties

Het COOL leerplatform heeft een koppeling met het leerlingadministratiesysteem (zoals ParnasSys), Entree Federatie (VO) en Basispoort (PO). Dankzij deze koppelingen kunnen ICT’ers, leerkrachten en leerlingen met één klik bij alles wat zij nodig hebben. Leerkrachten en de ICT’er kunnen zelf applicaties toevoegen in het overzicht vanuit het applicatiebeheer. Zo kun je vanuit COOL aan de slag gaan met jouw favoriete websites (bijvoorbeeld een tegel naar de website van het Jeugdjournaal). De Google Apps zijn geïntegreerd in het COOL leerplatform. Vanuit het platform kun je bijvoorbeeld direct naar Google Classroom.

Gratis demo op jouw school

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Vraag dan hier gratis een demo aan. Een van onze accountmanagers komt bij je langs en samen doorlopen we het COOL platform. Ook bespreken we wat de mogelijkheden zijn van het werken in de cloud met Google Workspace for Education. We nemen verschillende Chromebooks mee die speciaal ontwikkeld zijn voor het onderwijs. Zo krijg je een goed beeld over wat werken met COOL voor jouw school kan betekenen.

[contact-form-7 id=”7821″]
Support