Skip to main content

Scholen die werken met Google for Education printen minder en besparen energie. Servers van Google draaien op groene stroom en data ligt extra veilig opgeslagen. Hoe duurzaam is werken in the Cloud?

Lagere energie- en onderhoudskosten

Wie kent ze niet? Kasten van servers, 24 uur per dag koel gehouden door zoemende airco’s. Met een gepeperde energierekening als gevolg. In basisscholen die werken met Google for Education staan geen servers meer. Informatie wordt veilig opgeslagen in het Google Datacenter, onder meer in De Eemshaven. Zon- en windenergie houden de servers draaiende. Per server bespaar je jaarlijks zo’n 750 euro energie- en onderhoudskosten.

Minder papier en inkt

Werken in de Cloud betekent minder gebruik van papier en inktpatronen. Drie leerlingen die een jaar geen papier gebruiken, leveren een besparing op van 300 euro – de prijs van een nieuw Chromebook. Wij als Cloudwise zorgen met onze laptopkarren dat batterijen van Chromebooks langer meegaan. Je hoeft bovendien geen werk meer uit te printen, voor een treinreis bijvoorbeeld. Je hebt via Chromebook, tablet of smartphone toegang tot al je bestanden.

Wat doet Cloudwise aan duurzaamheid?

Een beter milieu begint bij jezelf. Daarom werken wij als Cloudwise in een klimaatneutraal kantoor, dat we delen met andere bedrijven. Wil je af van je kapotte of afgeschreven hardware? Wij zorgen dat alles duurzaam wordt verwerkt. En dankzij het online werken, blijft het aantal transportbewegingen laag.

Leave a Reply

Support