Skip to main content

Kwaliteit van toetsing en examinering

Podcast 'ICT in het COOL Café' (S02E07)

In de podcast “Kwaliteit van toetsing en examinering” gaat Jeroen Heijdeman in gesprek met Erik Denessen en Thomas Boekhorst. Toetsen zijn noodzakelijk om in kaart te kunnen brengen of leerlingen de stof begrijpen en kunnen toepassen. Hierom is het belangrijk dat de kwaliteit van de toetsen en examens op orde is.

Maar hoe zorg je daarvoor? Wat maakt een toets, een goede toets? En hoe kun je de kwaliteit blijven waarborgen? Zeker nu we steeds meer toetsen lijken af te nemen… Ontdek de visie van Erik en Thomas op (het waarborgen van) de toetskwaliteit.

Toekomstbestendig onderwijs draait om het vernieuwen en verbeteren van de manier waarop we lesgeven en leren. Daar houden Henk en Erik zich dagelijks mee bezig. Erik Denessen als Facultair Coördinator Digitaal Toetsen bij Radboud University en Thomas Boekhorst als onderwijsadviseur bij Cloudwise.

Deel de aflevering met jouw netwerk!

Wat zijn de 6 positieve leereffecten van formatief toetsen?

ICT in het COOL Café

ICT is een belangrijke schakel binnen het onderwijs. Maar ICT kan ook belemmerend zijn. Dit vraagt om een permanente dialoog met elkaar om ICT echt te laten werken voor het onderwijs. 

ICT in het COOL Café is een onderwijspodcast van Cloudwise waar we in gesprek gaan over verschillende relevante digitale thema’s.

Om deze dialoog te faciliteren heeft Cloudwise een eigen videopodcast. We willen hiermee een setting faciliteren waarbinnen ict professionals binnen het onderwijsveld  in gesprek kunnen gaan over bredere digitale thema’s die relevant zijn.  In 20 tot 30 minuten tijd ben je weer ‘up to date’ en geïnspireerd. Uiteraard staan wij je vervolgens graag terzijde mocht je nog vragen hebben bijvoorbeeld. 

Over de host

“Mooie gesprekken met interessante gasten, waar alles gevraagd kan en mag worden. Over onderwerpen die er toe doen in het onderwijs. Natuurlijk wil ik daar de host van zijn!”

Onze host is Jeroen Heijdeman, afkomstig uit het Zuiden van het land. Jeroen raakte op jonge leeftijd besmet met het presenteren van radioprogramma’s en het aan elkaar praten van (sport)evenementen. Hij presenteert momenteel een dagelijkse ochtendshow op de radio. De combinatie van een afgeronde opleiding tot leerkracht basisonderwijs, met een open en verwonderende blik op de wereld om hem heen, maakt hem onze host.

Support