Skip to main content

Stilstand is achterstand

Steeds meer scholen staan mobiele apparaten toe in de klas. Online onderwijs en de voordelen van direct iets kunnen opzoeken en delen worden door een toenemend aantal docenten ontdekt. Er wordt zelfs overgegaan op online toetsen, iets dat efficiënt is en nieuwe mogelijkheden biedt. Geen ‘eigen devices’ toestaan uit angst het contact met de leerlingen te verliezen of geen grip te hebben op hun bezigheden, betekent al snel een achterstand in deze tijd waarin de nieuwe online educatieve tools als paddenstoelen uit de grond schieten.

Investeren en beheren

Stel je wilt als school binnenkort geheel over op online onderwijs met voor iedereen een eigen apparaat. Schaf je die voor de leerlingen aan of verwacht je dat ze hierin zelf investeren? En wat heeft dat voor gevolg voor het beheer van die apparaten? De verscheidenheid aan devices en onderlinge verschillen zullen dit beheer bemoeilijken.

Onderwijsafhankelijk

Idealiter is er voor iedere leerling een chromebook en kan je als ict-beheerder de chromebooks online beheren via de beheerconsole. Ook alle docenten werken in de online leeromgeving. De keuze om dit als school wel of niet te faciliteren is onderwijsafhankelijk. Werk je in het middelbaar onderwijs en hebben de meeste leerlingen al een laptop, chromebook of tablet, dan wil je deze ook beheren, vooral als stapje bij stapje steeds meer via onlinelesmethodes onderwijs gaat geven. Hierover moet je als school wel een goede afweging maken. Daarbij is een goed wifinetwerk natuurlijk ook steeds noodzakelijker.

Iedereen-een-eigen-device-plan

Mogelijkheden en keuzes te over, we zien het. Daarom is het raadzaam een plan op te stellen. Is er budget om in apparaten te investeren, willen jullie de komende jaren een basis aan eigen apparaten opbouwen en ieder jaar opschalen? En wie wil je dat verantwoordelijk is voor het onderhoud en de garantie? Wanneer het de bedoeling is dat over een aantal jaar alles en iedereen online werkt, is een iedereen-een-eigen-device-plan de eerste stap.

Wil je een plan opstellen?

Cloudwise helpt je graag verder via een technisch visiegesprek of op het gebied van Bring Your Devices Oplossingen. Zodat jullie als school gebruik maken van de kennis en ervaring van Cloudwise om echt stappen te maken.

Leave a Reply

Support