Skip to main content


ASUS bundelt krachten met Cloudwise uit Woerden om scholen nog beter van dienst te kunnen zijn met een totaaloplossing die bestaat uit hardware én software. Zo kunnen leerkrachten en leerlingen het beste uit zichzelf halen en zowel op school als op afstand eenvoudiger leren en werken.

Amsterdam, 2 april 2021 – ASUS introduceerde vorig jaar al een leaseconcept om middelbare scholen en andere onderwijsinstellingen te voorzien van Chromebooks, en nu zet ASUS zijn groei in het primair en voortgezet onderwijs door, door middel van een samenwerking met Cloudwise. Dit bedrijf gelooft in de kracht van ICT en biedt onder andere het COOL platform aan, waarin leerlingen eenvoudig op school en vanuit huis hun educatiematerialen kunnen vinden en hun voortgang gemonitord kan worden. ASUS is op dit moment 2 jaar actief in de educatiemarkt en heeft ondervonden dat onderwijsinstellingen niet meer alleen meer vraag hadden naar “enkel” hardware, maar naar een totaaloplossing; een device met software in de vorm van een digitale leeromgeving. ASUS kan deze totaaloplossing nu bieden als gevolg van de samenwerking met Cloudwise.

Een gevestigde naam in het onderwijs

Cloudwise is een snelgroeiend bedrijf uit Woerden dat een hart heeft voor ICT in het onderwijs. Het gelooft in een moderne en gepersonaliseerde benadering van software om onderwijsinstellingen te ontzorgen, zodat de leerkrachten zich volledig kunnen focussen op de leerlingen en de leerlingen eenvoudig hun educatiemateriaal kunnen bereiken, waar ze ook zijn. Dankzij de samenwerking met ASUS kunnen onderwijsinstellingen nu profiteren van een totaaloplossing die ASUS Chromebooks samenbrengt met het geprezen COOL platform van Cloudwise. Zo halen zij eenvoudig het beste van beide werelden naar zich toe om hun leerlingen van gemak en moderne technologie te voorzien.

Ludo Hertroijs, CEO bij Cloudwise: ‘ASUS is een partij van wereldformaat die jarenlange kennis van technologie met zich meebrengt. Hierdoor kunnen we samen scholen voorzien in al hun ICT-behoeftes en geven we leerlingen de volledige mogelijkheden die ze nodig hebben voor modern, gepersonaliseerd onderwijs. Dankzij onze samenwerking leverden we samen al 23.000 Chromebooks aan SIVON, om online onderwijs voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken.’

Veel vraag vanuit het onderwijs

Inmiddels bedient Cloudwise zo’n 1800 scholen in binnen- en buitenland met innovatieve producten en diensten. De groei van Cloudwise is meerdere malen onderstreept met awards, zoals de FD Gazellen award en een notering in de Top 250 groeibedrijven. Dit maakte de keus voor Cloudwise als samenwerkingspartner voor ASUS een extra logische. Dave Cohen, Business Development Manager bij ASUS Benelux, vertelt: ‘Afstandsonderwijs en hybride onderwijs zijn belangrijker dan ooit en we doen ons uiterste best om in deze behoefte vanuit onderwijsinstellingen te voorzien. Dankzij deze samenwerking kunnen we nu nog meer scholieren helpen aan de krachtige hardware van ASUS, in combinatie met de gestroomlijnde software van Cloudwise.’

Leave a Reply

Support