Skip to main content

DEVENTER – Per 1 januari 2019 slaan Topicus Onderwijs en cloud integratieplatform Cloudwise de handen ineen. Dankzij deze strategische samenwerking komt er een nieuwe koppeling tussen de systemen ParnasSys en Somtoday van Topicus Onderwijs met het COOL platform van Cloudwise. Hierdoor hebben primair- en voortgezet onderwijsinstellingen grip en controle op toegang tot (privacygevoelige) informatie vanaf de bron.

COOL platform van Cloudwise gekoppeld met ParnasSys en Somtoday
Het COOL platform van Cloudwise werkt al met ParnasSys en Somtoday. Door de koppeling kunnen er op dit moment onder andere leerlinggegevens en groepsindelingen gesynchroniseerd worden vanuit ParnasSys en Somtoday met het COOL platform. Deze gegevens worden ook gebruikt om Office365 en G Suite accounts aan te maken. Dit betekent dat wanneer je in ParnasSys of Somtoday wijzigingen maakt in een groep deze gegevens automatisch worden doorgevoerd in het leerportaal. Zo blijven de gegevens overal gelijk en besparen de gebruikers tijd.

“Bij Cloudwise werken we al jaren aan oplossingen die de inzet van ICT in het onderwijs makkelijker maakt. Samen met Topicus Onderwijs zorgen we ervoor dat scholen minder tijd kwijt zijn aan administratie en meer kunnen focussen op waar het echt om gaat: goed onderwijs geven.”  – Huig Ouwehand, directeur Cloudwise –

Grip op privacy en veiligheid
Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen onverminderd door. Er wordt gestart met een koppeling voor het aan- en afmelden van medewerkers bij onderwijsinstellingen, gevoed vanuit een HR-pakket. Hierdoor hoeven zij zich geen zorgen meer te maken of een medewerker wel of geen rechtmatige toegang krijgt tot bepaalde systemen en informatie. Zo wordt voorkomen  dat bijvoorbeeld een oud-medewerker nog bij privacygevoelige informatie kan komen, terwijl diegene al uit dienst is gemeld in het HR-pakket. Deze koppeling wordt beschikbaar gesteld in het nieuwe schooljaar 2019/2020.

Officiële bekendmaking samenwerking op NOT 2019
De samenwerking tussen Topicus Onderwijs en Cloudwise wordt officieel bekend gemaakt op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2019 in de Jaarbeurs Utrecht, van 22 tot en met 26 januari 2019.

Over Topicus Onderwijs
Topicus Onderwijs vindt dat leraren weer eigenaar van hun vak moeten worden. Het is daarom belangrijk dat leraren meer inzicht in de ontwikkeling van leerlingen krijgen en ze niet verdrinken in administratieve werkzaamheden. Om dat te bereiken biedt Topicus Onderwijs slimme IT-oplossingen, zoals ParnasSys en Somtoday.

Over Cloudwise
Cloudwise helpt scholen met moderne ICT-oplossingen. Samen maken we onderwijs aantrekkelijk, persoonlijk en vernieuwend. Cloudwise gelooft in de kracht van ICT voor modern en gepersonaliseerd onderwijs en helpt scholen om probleemloos te werken in de cloud. Daarom biedt Cloudwise oplossingen die de dagelijkse praktijk voor leerkrachten, ICT’ers en leerlingen makkelijker en leuker maken.

Leave a Reply

Support