Skip to main content

Poetsen, poetsen, poetsen. We weten inmiddels hoe belangrijk het is om te desinfecteren. Dit geldt ook voor de apparaten die leerlingen en leerkrachten gebruiken voor school. Lees hier hoe je alle devices goed en veilig schoonmaakt.

  1. Zorg dat je Chromebook (of laptop) uitstaat.
  2. Haal alle kabels uit je Chromebook.
  3. Maak de buitenkant van de Chromebook en het toetsenbord schoon met een desinfecterend doekje of een microfiberdoek met desinfecterende spray. Let op: spray nooit direct op je apparaat, maar altijd op een doekje.
  4. Heb je geen desinfecterend doekje of spray bij de hand? Doe een beetje spiritus, handzeep of desinfecterende gel op een stofvrije doek. Knijp dit doekje even uit, zodat het niet te vochtig is.
  5. Pas op dat er geen water in het apparaat trekt, meestal zijn ze niet waterdicht. Maak je Chromebook en toetsenbord daarom weer droog met een stofvrije en droge doek.
  6. Maak het scherm schoon met een microfiber- of brillendoekje met daarop wat brilspray. Een desinfecterend doekje of een doekje met zeep is namelijk niet zo goed voor de coating van het scherm. Let ook hier weer op dat je op het doekje sprayt en niet direct op je apparaat. Gebruik ook zeker geen papieren doekjes, want deze kunnen krassen op het beeldscherm achterlaten.
  7. Voor het schoonmaken van de muis en oplader kun je stap 3 toepassen.

Download hier de gratis infographic voor het schoonmaken van devices. Handig om uit te printen en op te hangen in je klaslokaal!

 

Leave a Reply

Support