Skip to main content

 

Nieuwe chromebooks, nieuwe wereld

In Amerika kiest het onderwijs rigoureus voor chromebooks. Begrijpelijk, want de overstap maakt een einde aan wachten op installaties, trage updates, ingewikkelde veiligheidsopties en dure licenties en hardware. Wellicht een overstap die jij met de nieuwe budgetten voor 2015 ook overweegt. Een chromebook is een nieuw type computer waarmee iedereen snel en gemakkelijker kan werken. Ze zijn ontworpen voor dagelijks gebruik en wanneer je ze opent kun je meteen aan de slag. Dit kan omdat ze standaard worden geleverd met het Chrome OS besturingssysteem, voorzien van beveiligingslagen, cloudopslag en onderwijs apps die onder meer tekstverwerken, presentaties maken, mailen en foto’s bewerken direct mogelijk maakt.

Waarom wachten?

Behalve het besturingssysteem dat beheerd wordt door Google zelf, wordt ook de hardware steeds beter en neemt het aantal aanbieders toe. Voor het onderwijs adviseren wij trouwens vaak 11″ inch voor leerlingen, echter komen de chromebooks met 15”-scherm binnenkort op de markt en 4 GB geheugen is al bijna standaard. De chromebooks starten altijd snel op, werken razendsnel en dat blijft ook zo. Zelfs na vijf jaar en wanneer leerlingen in verschillende programma’s tegelijk werken. Dit in tegenstelling tot windowscomputers die naarmate je meer programma’s hebt geïnstalleerd tergend langzaam kunnen worden. Wanneer je op zoek bent naar een desktopoplossing is er trouwens ook de chromebox, hetzelfde principe als een chromebook, maar dan in een klein kastje.

Ideaal om te delen

Omdat je met chromebooks alleen nog werkt in de cloud zijn ze bovendien ideaal om te delen. Chromebooks worden geleverd met Google Drive, waarmee iedere gebruiker bestanden veilig online kan bewaren zonder handmatig back-ups te maken. Via de educatie beheerconsole bepaal je als beheerder eenvoudig wie wat wel en niet kan aanpassen in zijn of haar eigen schoolaccount. Iedereen heeft alleen toegang tot zijn eigen bestanden, apps en instellingen en bepaalt zelf met wie ze bestanden delen. Met Google Drive blijft het werk veilig bewaard, ook als een chromebook kwijtraakt of beschadigt. Je kunt altijd doorgaan waar je bent gebleven.

Haal eruit wat erin zit

Naast de standaard geleverde programma’s biedt google gratis apps, thema’s en extensies waarmee nog meer de chromebooks gehaald kan worden. Ook kunnen ze worden gesynchroniseerd met andere apparaten. Met Cloudwise helpen we je graag het maximale halen uit chromebooks en Google for Education. Waarbij we ook verschillende mooie oplossingen hebben voor het opslaan en opladen van chromebooks.

Aanbiedingen vind je in onze webshop, meer informatie vindt je op google+ en voor een workshop over het gebruik van chromebooks mag je contact opnemen.

Leave a Reply

Support