Skip to main content

Ken je de nieuwe Google Expedities workshop van onze Cloudwise Academy al? Tijdens de workshop maken leerlingen kennis met Virtual Reality (VR) in de klas. 

We nemen de leerlingen virtueel mee in de ruimte, de oceaan of bekijken het menselijk lichaam van binnen. Verken de wereld zonder het lokaal te verlaten! De workshop duurt ongeveer één uur. In dit uur gaan leerlingen zelf op ontdekkingsreis en krijgen ze bijbehorende theorie.

Op deze manier wordt een les nog interessanter en kunnen leerlingen zich helemaal inleven. De leerkracht kijkt ondertussen mee en kan na de workshop zelf aan de slag met de Expedities. Wij nemen alle materialen mee die nodig zijn.

De eerste expeditie
Benieuwd hoe scholen deze workshop ervaren? De eerste VR workshop gaven we onlangs op de Oranje Nassauschool. Deze eerste expeditie was zeer geslaagd! De kinderen waren enorm onder de indruk van de prachtige beelden. De twee klassen (groep 6 en groep 8) waren erg enthousiast.

Zo zei een leerling uit groep 6: ‘Je vergeet gewoon even dat je in de klas zit. Het is net of je echt onder water bent!’

Alle leerlingen kregen na afloop de Cardboard VR bril mee, zodat ze thuis met hun eigen telefoon aan hun ouders konden laten zien wat ze beleefd hadden. Bekijk hieronder een korte sfeerimpressie van de workshop op de Oranje Nassauschool.

Google Expeditie bij jou op school
Wil jij ook dat we deze toffe workshop bij jou op school komen geven? Lees dan meer over de Google Expedities workshop

Support