Skip to main content

Als Cloudwise zijn we natuurlijk actief op scholen door heel Nederland. Maar, ook lokale, educatieve initiatieven voor kinderen willen we graag ondersteunen. Niet alleen in de klas, maar ook na schooltijd. Zo kwamen we in contact met Stichting Sleutelclub in Kamerik. Cloudwise mag een financiële bijdrage leveren aan een project van de stichting waarbij kinderen sleutelen aan een Landrover Defender en zij tegelijkertijd werken aan technische en sociale vaardigheden.

Stichting Sleutelclub Kamerik
Stichting Sleutelclub Kamerik is opgericht voor kinderen vanaf 12 jaar die uit de gemeente Woerden (en wijde omgeving) komen. De stichting richt zich op kinderen van ouders met een laag inkomen en kinderen met een sociale of lichamelijke / geestelijke handicap. Kinderen en jongeren sleutelen, knutselen, koken, bewerken hout en ga zo maar door. Momenteel wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de restauratie van een DKW van 1939 en een Ford vrachtwagen.

“De kinderen van de Sleutelclub leren enorm veel van sleutelen aan een oude Defender. Ze leren met gereedschap omgaan, samenwerken en complexe problemen oplossen. Als je dit op jonge leeftijd mee krijgt heb je daar je leven lang plezier van. Sleutelclub Kamerik is heel blij dat Cloudwise ons project steunt en we hopen als de auto klaar is eens bij jullie langs te komen!” – Louis van Dam, voorzitter van de St. Sleutelclub Kamerik.

Zichzelf ontplooien
Op deze manier biedt de stichting kinderen en jongeren een mogelijkheid om zichzelf te ontplooien, ook buiten schooltijd. De doelstelling van het nieuwe project is om de technische en sociale ontwikkeling van kinderen (met name ook zij die uit een achterstandssituatie komen) te stimuleren. De restauratie van de Landrover biedt hen de kans zich verder (technisch en qua handvaardigheden) te ontplooien.

Samenwerken
Samenwerken en sociaal met elkaar omgaan zijn belangrijke vaardigheden die ze meekrijgen. Of de kinderen nu wel of geen fysiek en/of mentale beperking hebben, iedereen leert elkaar respecteren en helpt elkaar.

We wensen de kinderen veel sleutelplezier!

 

 

Leave a Reply

Support