Skip to main content

Afgelopen woensdag organiseerden we de allereerste editie van de PO Speeddate. Een informele netwerkbijeenkomst georganiseerd om leerkrachten en ICT’ers in contact te brengen met andere collega’s die zich bezighouden met ICT in het onderwijs.

Deze editie waren wij te gast op een bijzondere locatie: Het innovatiecentrum van Talent Primair. In deze snoepwinkel voor elke ICT’er keek iedereen zijn ogen uit!

Eerst wat kennis…
We trapten de middag af met een inspirerend verhaal van Derek Laout over het innovatiecentrum. Hij vertelde meer over de achterliggende gedachte van het centrum en over zijn aanpak om dit centrum invulling te (kunnen) geven.

Vervolgens gaf Michel van Ast een interactieve presentatie over Leren & ICT.

“Technology can amplify great teaching, but great technology can not replace poor teaching.”

Maar wat is dan precies ‘great teaching’ en hoe kan ‘technology’ dat versterken? Deze vraag stond centraal in de presentatie. We gingen met elkaar in discussie en kregen nieuwe inzichten over het gebruik van ICT in de klas.

“Inspirerend, mooi om het vanuit didactiek van ICT te bekijken.”

Tijd voor de Speeddate
Tijdens drie speeddate rondes werd het netwerken gestart. Kort en krachtig met elkaar in gesprek over ICT in het onderwijs, dat zet je aan het denken. Tussendoor werd er gewisseld van tafel zodat iedereen met elkaar in contact kon komen. 

“Door de kleinschaligheid was het persoonlijk en makkelijk om met mensen in contact te komen.”

Stel je vraag
Aan iedere tafel zat een specialist van Cloudwise, Gynzy of Google. Je kon je ervaringen delen of vragen stellen. De wisseling was erg leuk en zorgde voor nog meer interactie met elkaar en gaf ruimte om onbeantwoorde vragen te stellen aan de specialisten.

po speeddate

Na de derde gang was nog niet iedereen uitgepraat dus werd er nog druk nagepraat. Je spreekt natuurlijk niet elke dag met ‘collega’s’ van andere scholen.

Het was een middag vol verrassende ontmoetingen en verfrissende ideeën! En aan de reacties te horen een groot succes. Dit gaan we zeker nog een keer organiseren!

Wat vond jij het leukste van de PO-Speeddate?

Leave a Reply

Support