Skip to main content

De populariteit groeit, het aantal mogelijkheden ook. Universiteit Utrecht bewees het. Examineren doen zij voortaan in hun eigen digitale testomgeving met 300 chromebooks. Het is inmiddels een volwassen apparaat met handige functionaliteiten, specifiek voor het onderwijs door de speciale Educatie Beheer console. Slimme toepassingen en aantrekkelijke Google Apps groeien als paddenstoelen de grond uit. Om je een beetje wegwijs te maken tussen al die nieuwe opties, presenteren we vandaag een Top 5 handige Chrome-sites. Waarvan je de meeste direct op je Chrome(book) kan zetten via de Google Chromestore.

1. A Google a day

Uit het hoofd leren hoeft niet meer. Alles is immers online te vinden. Handig, maar dan moet je wel goed kunnen zoeken. Met A Google a day leer je dat op speelse manier. Het is een Engels programma, dus alleen geschikt voor oudere leerlingen en docenten. Naast het verbeteren van je zoekvaardigheden, vergroot je ook je algemene kennis met deze oefening. Weet jij bijvoorbeeld welke 11-foot bird less than two miles lives from 30.891383,-102.885032?

2. Beeld zegt meer

Heb je gevonden wat je zocht en wil je dat vastleggen voor een presentatie, een les of een tip aan iemand? Met Awesomescreenshot.com (als Chrome extensie), knip je eenvoudig uit wat je wilt laten zien, voegt commentaar of pijlen toe en legt het vast om te delen.

3. Maak een mooie google presentation

Genoeg informatie en awesomescreenshots verzameld? Maak een presentatie of laat je je leerlingen iets presenteren. Slidescarnival.com biedt mooie en handige google presentation templates waarmee je zo aan de slag kunt. Delen, opslaan, wijzigen, eenvoudiger kan niet. In de templates staan ook nog handige tips.

4. Quizen maken en delen

Wanneer je aan het einde van de les nog een paar minuten over hebt, laat de leerlingen even een Quiz spelen. Je maakt ze, deelt ze en speelt ze heel eenvoudig. Het is bovendien inspirerend en populair om via de quizen leerstof van andere docenten te gebruiken. Of die nu om de hoek of aan de andere kant van de wereld zitten. De Kahoot Quizen zijn hier een sprekend voorbeeld van.

5. Lekker afstrepen

De naam zegt het al. Met supersimpletask.com, heb je je to do list altijd bij de hand. Geen overbodige opties, gewoon een online lijst aanmaken en vinken maar. Koppel deze ook nog aan je Google account en je hebt je lijstje op elk apparaat bij je.

Nog veel meer

Benieuwd naar meer tips en handigheden? Vraag welke apps en sites je collega’s gebruiken en word lid van de Google+ Clouswise Community

Leave a Reply

Support