Skip to main content

Heerlijk die zomerse dagen nog zo, vind je niet? Helaas kan niet alle apparatuur er altijd goed tegen. Door de hitte kan het gebeuren dat apparatuur uitvalt of zelfs kapot gaat. Veel scholen hebben geen geavanceerde koeling voor de server waardoor hun apparatuur risico loopt. Afgelopen zomer hebben we weer meegemaakt dat ICT’ers gebeld werden door hun school met de vraag waarom niks meer werkt. Een defecte airco, de zon die op de serverruimte schijnt of een hoop stof op de apparatuur zijn veel voorkomende oorzaken die tot duizenden euro’s schade kunnen leiden.

Keep it cool in the cloud

De servers in de cloud worden continu onder de 26 graden gehouden om optimaal te presteren. Daarnaast verlengt het de levensduur van de apparatuur. Dit wordt verzorgd door middel van uiterst geavanceerde koelsystemen. Daarnaast is het ook nog eens milieubewust. De schattingen vanuit Google is, dat als iedereen zijn apparatuur verplaatst naar de cloud, dat dit in zijn geheel 87% minder stroom kost.

Gemak en besparing

In de cloud heb je altijd en overal toegang tot je bestanden en applicaties. Daarnaast bespaar je heel wat geld, want er zijn geen grote hardware investeringen meer nodig. Bovendien heb je volledig grip op de kosten aangezien je per seconde betaalt voor wat je op dat moment gebruikt. Heeft de school te maken met een fusie dan schaal je bijvoorbeeld eenvoudig servers bij en zodra je iets niet meer nodig hebt dan schakel je het zo weer uit om kosten te besparen.

Ook wat betreft de back-ups van de servers word je volledig ontzorgd, doordat je zo vaak als nodig gepland back-ups kunt maken. Deze back-ups worden slim opgeslagen zodat je alleen betaalt voor de opslag van de wijzigingen en niet elke keer voor de totale opslag van de server.

Stap over

Daarnaast, wie zit er nu te wachten om in de zomervakantie op een warme dag in de de serverruimte te zitten om serverapparatuur te vervangen? Benieuwd wat het voor jouw school betekent om over te stappen naar de cloud? We bespreken het graag met je! Neem contact met ons op via sales@cloudwise.nl of bel 0348 23 33 30.

Leave a Reply

Support