Skip to main content

Een voor iedereen toegankelijk gebruikersportaal, een soepele implementatie en overgang naar de cloud, geen servers en onderhoud; allemaal prachtige voordelen van online werken met Google for Education, maar wat merkt de docent daar nu van? Sigrid Hoogstad, ict’er van OBS De Pijlstaart vertelt. OBS De Pijlstaart is een basisschool in Vinkeveen met ruim 300 leerlingen, die overstapte naar volledig online werken op het moment dat ze toe waren aan een nieuwe server.

Nieuwe server geen oplossing

De aanschaf van een nieuwe server zou de problemen niet oplossen. Sigrid: ‘De computers waren immers nog even traag en een programma installeren zou even bewerkelijk zijn. Een programma moest geïnstalleerd worden op de server en voor gebruik op elke computer apart uitgepakt worden. Dat kostte allemaal veel tijd en geld. Als een computer niet opstartte, of een programma deed het niet, moesten we een externe ict-professional inschakelen.’ Bovendien werden door de trage systemen digitale leermiddelen minimaal gebruikt. Terwijl die nu juist meerwaarde voor de leerlingen opleveren.

Alle lesmethodes direct beschikbaar

De leermiddelen, alle leermiddelen zijn via het online portaal voor docent en leerling eenvoudig te bereiken. Waar een docent voorheen voor een applicatie naar de site van de uitgever moest om daar apart in te loggen en op te starten, kunnen ze nu direct aan de slag. Als een gebruiker inlogt, ziet hij automatisch zijn persoonlijke dashboard met alle relevantie applicaties. Ook lesmethodes die van cd-roms gehaald worden, kunnen hierin eenvoudig beschikbaar worden voor iedere gewenste docent en leerling.

Lekker thuiswerken

Het online platform maakt ook thuiswerken gemakkelijk. De documenten zijn beschikbaar van iedere locatie en ieder apparaat. De koppeling met de leerling-administratie maakt daarmee ook bijvoorbeeld het verwerken van cijfers eenvoudig. Wanneer je met je school, net als OSB De Pijlstaart ook wat betreft de hardware overstapt en kiest voor chromebooks, zijn naast bewerkelijke installaties ook de opstartproblemen en updates verleden tijd. Chromebooks blijven snel, de updates verlopen automatisch en dat bespaart tijd en geld. En belangrijker nog, zonder voorslepende ict-problemen kan de docent zich focussen op het onderwijs.

Meer halen uit mogelijkheden

Tegenwoordig worden op OSB de Pijlstaart de digitale leermethodes wél veelvuldig gebruikt. Sigrid: ‘Iedereen hier is enthousiast, natuurlijk ook omdat men wist hoe moeizaam het ging vóór de overgang naar de cloud. Inmiddels gaat de hele scholenstichting waar OBS De Pijlstaart toe behoort over. ‘Het bestuur ziet ook hoe goed het werkt én hoeveel kosten er bespaard worden.’

Meer lezen over de ervaringen van OBS De Pijlstaart? Lees het referentieverhaal.

Heb je interesse in een demo of een bezoek aan een school die volledig in de cloud werkt? Neem contact met ons op

Ervaar, leer en ontmoet op de Gebruikersdag 2015

Vond je het inspirerend de ervaringen van een gebruiker te lezen en ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werken in de cloud? Kom als je interesse hebt, demo’s wilt zien en vragen wilt stellen aan gebruikers dan naar de Cloudwise Gebruikersdag op woensdagmiddag 8 april.

Aanmelden kan hier.

Leave a Reply

Support