Skip to main content

Zijn de devices op jouw school verbonden via een lokale server? Dan kan het zijn dat je tegen problemen aanloopt, zoals traag inloggen en beperkingen tijdens het thuiswerken. Ben je op zoek naar een andere oplossing die sneller, flexibeler en meer toekomstbestendig is? Dan is een transitie naar Azure van Microsoft mogelijk de oplossing. We lichten de voordelen en het snelle proces van overstappen toe.

Overstappen naar virtuele servers

Steeds meer scholen stappen over naar de cloud. On-premise hardware wordt vervangen door virtuele servers in Azure. De voornaamste redenen? Kostenbesparing op hardware, stroom en onderhoud. Ook de schaalbaarheid van een cloudplatform speelt een belangrijke rol. Hierdoor betaal je alleen voor wat je nodig hebt op dat moment.

Veiliger: minder kwetsbaar voor hackers

Clouddiensten zijn aanzienlijk veiliger dan een lokale server. Recent is er een enorme lek gedetecteerd in de exchange mailservers van Microsoft. In Nederland alleen al zijn er naar verwachting 1200 servers kwetsbaar voor hackers, zolang de servers niet bijgewerkt worden met de laatste updates. Exchange Online (de cloud variant) is echter niet vatbaar voor deze hack.

Goedkoper: Betaal alleen wat je nodig hebt

Of je school nu groeit of krimpt; met Azure schalen jouw kosten mee. Dit is niet het geval met lokale servers. In dat geval schaf je voor het maximale gebruik apparatuur en licenties aan voor een aantal jaar. De apparatuur blijft vaak onnodig 24/7 draaien, ook als het niet gebruikt wordt. Door gebruik te maken van van clouddiensten kun je per seconde bepalen wat je nodig hebt. Je betaalt dus ook alleen voor wat je gebruikt. Naast deze kostenbesparing kun je aanvullend nog zo’n 25% extra kosten besparen door ‘s nachts apparatuur uit te schakelen. Je betaalt ten slotte per seconde voor wat je gebruikt. Daarnaast hebben virtuele servers een gunstig effect op de stroomrekening van de school.

Ontvang korting

Korting voor onderwijsinstellingen
Wist je dat je als onderwijsinstelling 49 tot 85 procent korting krijgt op Azure virtuele machines? Onderwijsinstellingen kunnen namelijk gebruikmaken van Azure Hybrid Benefit. Dit houdt in dat je niet hoeft te betalen voor de Microsoft serverlicentie binnen Azure die een groot deel uitmaakt van de kosten.

Servergebruik reserveren
Weet je zeker dat de server op school voor een lange tijd 24/7 aan moet staan? Dan kun je dit continue servergebruik voor een bepaalde periode vastzetten en ontvang je korting. Meer over het reserveren van zo’n periode lees je hier.

Geen oververhitte servers mee

De zomer komt er weer aan! Misschien mogen we weer op vakantie en genieten van tropische temperaturen. Helaas kan niet alle apparatuur er altijd goed tegen. Door de hitte kan apparatuur uitvallen of zelfs kapotgaan. Het zou toch jammer zijn als je jouw vakantieoord moet verlaten, omdat apparatuur het niet meer doen.

Dit komt helaas vaak voor bij scholen met lokale servers. Er zijn veel voorkomende oorzaken die tot duizenden euro’s schade kunnen leiden. Denk aan apparatuur die niet goed gekoeld wordt, een airco in de serverruimte die het begeeft of een laag stof op de apparatuur. Hierdoor begeeft hardware het en beschadigen back-ups met grote langdurige storingen als gevolg. Ben jij met 30 graden liever op het strand dan in de serverruimte? Met je servers in de cloud bij Azure heb je geen omkijken meer naar koeling en hardware. 

Duurzaam

Wist je dat datacenters van Google en Microsoft enorm duurzaam zijn vergeleken met on-premise servers en infrastructuur? Het is dus niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Onderstaande grafiek geeft weer hoeveel duurzamer cloud computing is vergeleken met eigen apparatuur op locatie. Apparatuur wordt beter gerecycled, stroom wordt duurzaam opgewekt en de koeling is enorm modern en geoptimaliseerd. Wil jij als school verduurzamen? Dan is dit een goede manier!

Overstappen naar Azure. Wat kan ik verwachten?

Tegenwoordig wordt het steeds eenvoudiger om servers te verplaatsen naar de cloud en applicaties te vervangen door clouddiensten. Samen met jouw school kunnen we kijken wat de meest wenselijke situatie is. We helpen je met het omzetten van diensten naar de cloud en het verplaatsen van de servers naar Azure. Vooraf zullen we alles inventariseren en de omzetting plannen op een moment dat voor jou uitkomt.

Klaar in 30 minuten

Wist je dat jouw machine tegenwoordig binnen 30 minuten in Azure draait? Door middel van replicatie van jouw server naar Azure, wordt de machine ‘in sync’ gebracht. Zodra dit gereed is, start er een zogenoemde failover naar Azure. Hierdoor gaat jouw machine op locatie uit en start deze op in Azure. Enkele minuten later draait jouw server al in de cloud! Hierdoor is het ook mogelijk om over te stappen naar Azure buiten de schoolvakanties.

Meer weten?

Benieuwd wat het voor jouw school betekent om over te stappen naar Azure? We bespreken het graag met je! Zo kunnen we meedenken over de optimalisatie van de kostenbesparing. Neem contact met ons op via sales@cloudwise.nl of bel 0348 23 33 30.

Leave a Reply

Support