Skip to main content

 

Digitale geletterdheid en andere 21e eeuwse vaardigheden zijn competenties die leerlingen nodig hebben in de maatschappij van de toekomst. Goede ICT in de klas is dan ook een voorwaarde. Maar hoe krijg je ouders ook enthousiast? Hoe neem je drempels over digitalisering in het onderwijs weg? Laat ouders zien hoe jij als leerkracht of ICT’er Chromebooks en G Suite for Education dagelijks inzet in de klas.

Bij ouders bestaat soms de vrees dat kinderen tijdens schooltijd niet alleen bezig zijn met schoolwerk. Gaan ze geen spelletjes spelen in plaats van sommen maken? Vooral als de leerkracht even niet oplet. Daarom is het zo belangrijk dat je als school de educatieve waarde van werken met Chromebooks laat zien.

Tip 1: Informatieavond

Nodig ouders een avond uit om kennis te maken met het werken op Chromebooks en ons COOL platform. Laat zien hoe je een opdracht klaarzet, hoe een leerling deze maakt en inlevert en hoe je die nakijkt.

Tip 2: Meekijken met leerlingen

Laat de meekijkfunctie zien. Als leraar kun je dan digitaal volgen wat je leerlingen aan het doen zijn op hun Chromebooks. Laat ICT ook voor je werken als ouders overwegen voor jullie school te kiezen. Laat hen gelijk tijdens de intake al zien hoe je op een aansprekende en moderne manier onderwijs geeft met G Suite for Education.

Tip 3: Communiceren met ouders

COOL heeft een handige functie voor oudercommunicatie. Via het ‘Prikbord’ plaats je als leerkracht berichten, foto’s en filmpjes. Dit gebeurt in een beschermde omgeving. Niet zoals op Facebook, waarop ook mensen van buiten de school kunnen meekijken en je niet meer eigenaar bent van je data. Ouders kunnen eenvoudig toegang krijgen tot het platform, met hun eigen e-mailadres. De leerkracht bepaalt wat er op het Prikbord verschijnt.

Tip 4: Thuis oefenen met Chromebooks

Kinderen kunnen thuis ook werken met Chromebooks. Er zijn educatieve programma’s die leerlingen helpen met rekenen en taal. Met bijvoorbeeld gratis oefenprogramma Squla kunnen kinderen thuis spelenderwijs hun vaardigheden verbeteren. Leuk en leerzaam tegelijk, ook voor de ouders!

Leave a Reply

Support