Skip to main content

Het overkomt iedereen wel eens: zonder dat je het doorhad, zijn er bestanden in de digitale prullenbak beland. Help, waar zijn die belangrijke documenten gebleven waar je zoveel tijd aan hebt besteed? Een automatische back-up voorkomt deze situaties gelukkig.
Geen back-up meer vanuit Google Drive

Maak je gebruik van Google Drive binnen school? Sinds 13 oktober 2020 wordt je Google Drive prullenbak na 30 dagen automatisch geleegd en is er geen back-up zoals eerst. Dit is vervelend als belangrijke documenten per ongeluk in de prullenbak terecht zijn gekomen. Voorheen werden items in de prullenbak voor onbepaalde tijd bewaard totdat de prullenbak door de gebruiker werd geleegd. Gelukkig is er een manier om deze back-up te behouden, namelijk met het systeem Afi.

Een back-up in 10 minuten

Afi is een betrouwbaar back-upsysteem voor zowel Google Workspace for Education als Microsoft 365. Het is binnen 10 minuten volledig overgezet en te gebruiken voor zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Hieronder de voordelen op een rijtje.

De voordelen van back-upsysteem Afi:

 • Maakt geautomatiseerde en betrouwbare back-ups van de meeste Google Workspace en Microsoft 365 applicaties. Denk hierbij aan Google Drive met persoonlijke mappen, Gedeelde Drives en toegangsrechten tot Documenten, Microsoft Teams, Sharepoint en Mail Exchange en het archief.
 • Er wordt minimaal drie keer per dag een volledige back-up gemaakt van mails en bestanden. Hierbij wordt de mailstructuur behouden inclusief alle labels en mappen.
 • Als school bepaal je hoelang deze volledige back-ups bewaard moeten blijven. Dit proces gaat automatisch.
 • Heb inzicht op wat er met de buitenwereld wordt gedeeld door een overzichtelijk dashboard.
 • Je hoeft zelf geen back-upserver in te richten, wat bij veel andere systemen het geval is. Afi is binnen 10 minuten volledig overgezet en in gebruik te nemen.
 • Je ontvangt een heldere verwerkersovereenkomst. Dat is wel zo fijn voor zoiets belangrijks.
Interesse?

Als partner kunnen we Afi zelfs tien keer goedkoper aanbieden dan wat je er normaal voor betaalt. Ook gaan de leerlingen kosteloos mee met de back-up! Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager of onze salesafdeling via 0348 23 33 30 of sales@cloudwise.nl.

Join the discussion 2 Comments

 • Alex Kikkert schreef:

  L.S.,

  back-up Google Drive?
  Er bestaat toch iets als Google Vault? Hiermee kun je toch altijd data terugzetten die verwijderd is?
  mvg,

  Alex

  • Talia schreef:

   Hi Alex. Vault is niet gemaakt om te worden gebruikt als back-up- of archiveringstool. Op deze pagina vind je daar wat meer info over: https://support.google.com/vault/answer/2539616#zippy=%2Cis-vault-een-back-up–of-archiveringstool-voor-gegevens . Daar staat onder anderen:
   Vault-exports zijn niet gemaakt om te worden gebruikt als grote back-ups van gegevens. U kunt de gegevens van een beperkt aantal accounts exporteren en slechts voor 1 Google-service tegelijk. U kunt in Vault ook niet veel parallelle exports uitvoeren of automatische exports inplannen.
   Vault-exports zijn gemaakt voor juridische discoverydoeleinden, niet voor efficiënte gegevensverwerking. Vault kan geen differentiële back-ups maken of gegevens dedupliceren. Een Drive-export bevat bijvoorbeeld alle items waartoe het gezochte account toegang heeft. Als veel accounts toegang hebben tot dezelfde items, worden deze geëxporteerd voor elk account. Er worden dan dus veel dubbele gegevens geëxporteerd.
   Vault werkt niet met alle Google-services. Vault kan alleen gegevens exporteren uit ondersteunde Google-services. Vault werkt niet met services als Agenda, Contacten, Keep en Currents.
   Het is moeilijk om gegevens te herstellen uit Vault-exportbestanden. Vault bevat geen automatische hersteltools.
   Voor Gmail, Chat en Groepen moet u PST-bestanden importeren met G Suite Migration for Microsoft Exchange (GSMME). Google heeft geen tool om mbox-bestanden met meerdere tegelijk te importeren.
   Voor Drive-exports worden de bestanden niet gescheiden per account. Google-bestanden, zoals documenten, spreadsheets en presentaties, worden geëxporteerd in een andere indeling.
   Voice-gegevens kunnen niet worden hersteld vanuit Vault-exportbestanden.

   Benieuwd naar de verschillen tussen Afi en Vault? Hier lees je meer: https://cloud.google.com/architecture/partners/g-suite-backup-with-afi-ai?hl=en

Leave a Reply

Support