Skip to main content

Als docent bespaar je tijd en energie als jouw ICT-vaardigheden up-to-date zijn. Zodat je meer tijd hebt voor onderwijs en het begeleiden van leerlingen. Deze ontwikkeling komt niet terug in de studie Kansrijk onderwijsbeleid, maar zien wij wel in de praktijk.

Het Centraal Planbureau presenteerde eerder deze maand het rapport Kansrijk onderwijsbeleid. Over de effectiviteit van maatregelen en hervormingen in het onderwijs. Uit de studie blijkt dat de vaardigheden van leerlingen verbeteren door onder meer het beter coachen van docenten, die sociaal vaardig moeten zijn om leerlingen van verschillende niveaus passend onderwijs te bieden.

Niet nadenken over ICT

In het rapport staat twee keer het woord ‘computers’, in combinatie met het online brengen van lesmateriaal. Wij als Cloudwise vinden het opvallend dat het woord ICT niet in de studie voorkomt. Want een elektronische leeromgeving zoals Google for Education draagt bij aan de kwaliteit van je onderwijs. Met Google Classroom kun je bijvoorbeeld eenvoudig nieuwe oefeningen maken voor leerlingen van verschillende niveaus, zodat iedereen de juiste oefenstof krijgt en zich optimaal ontwikkelt. Ook kun je eenvoudig online lessen vinden die aansluiten bij je onderwijsbeleid. Als docent moet het werken met ICT en online een vlekkeloos proces zijn, zodat je volledig kunt focussen op kerntaken als lesgeven en leerlingen helpen.

Hoe handig ben jij met computers?

Voor het toetsen en verbeteren van jouw ICT-vaardigheden en tips kun je bijvoorbeeld terecht bij Google-community’s of de Cloudwise Community. Onderstaand enkele trainingstips die je kunnen helpen:
1. Werken met Google Apps for school
2. Aan de slag met Google in de klas
3. Trainingen van Cloudwise voor ICT’ers en docenten.

Leave a Reply

Support