Skip to main content

ParnasSys, het meest gebruikte leerlingadministratiesysteem in het primair onderwijs, realiseert integraties met Google en Microsoft. Daarmee vergroot het gebruiksgemak voor medewerkers om met de verschillende systemen naast elkaar te werken. Hiermee gaat een veelgehoorde wens van gebruikers in vervulling.

Scholen hebben vaak twee centrale plekken om informatie in de cloud vast te leggen: ParnasSys voor leerlinginformatie en Google Drive of Microsoft SharePoint voor zowel leerling- als overige informatie. Het is een uitdaging om met twee systemen naast elkaar de juiste informatie bij de hand te hebben en de administratieve lasten zo laag mogelijk te houden.

De koppeling met Google of Microsoft zorgt voor een gebruiksvriendelijk, eenduidig en efficiënt werkproces bij het vastleggen en raadplegen van documenten in de leerling- en groepsmap in ParnasSys. Een voelbare verbetering voor iedereen die zich bezighoudt met leerlingadministratie.

Rechtstreeks vanuit ParnasSys documenten toevoegen
De mogelijkheden om leerlinginformatie op te slaan in ParnasSys, zijn met de koppeling uitgebreider. Naast notities en bestanden uploaden en het toevoegen van links, voeg je nu rechtstreeks vanuit ParnasSys documenten aan de leerling- of groepsmap toe die staan opgeslagen bij Google Drive of Microsoft SharePoint. 

Zo heb je altijd alle administratie rondom je leerlingen netjes en veilig gebundeld op één centrale plek in ParnasSys, waar alleen mensen bij kunnen die rechtmatige toegang hebben tot deze informatie.

Eén keer inloggen
Een van de grootste frustraties van medewerkers blijft inloggen in systemen. Dit proces wordt nu eenvoudiger. In ParnasSys kon je al inloggen met je Microsoft account, vanaf nu kan dat ook met een Google account. Het is dus niet nodig om nog aparte ParnasSys gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Is een medewerker al aangemeld bij Google of Microsoft? Dan logt een medewerker automatisch in ParnasSys in.

Beschikbaarheid koppeling
Schoolbesturen die gebruik maken van de nieuwe HR-koppeling, die in samenwerking met ParnasSys is ontwikkeld, krijgen gratis de beschikking over de Google- of Microsoft-koppeling van ParnasSys. Lees hier meer over de HR-koppeling.

Leave a Reply

Support