Skip to main content

visietraject trainingen

De afgelopen jaren is er enorm veel veranderd binnen het onderwijs. Het aantal apparaten is vrijwel overal toegenomen en digitaal werken met leerlingen is een lange tijd de norm geweest. Maar welke plek krijgt ICT in jullie onderwijs in de aankomende jaren? Wordt de opgedane kennis van het online werken nog toegepast in een ‘normale’ situatie? Tijdens een op maat gemaakt traject helpt de Cloudwise Academy om een visie te formuleren die past bij de belevingswereld van de docenten én bij het plaatje van ‘toekomstgericht onderwijs’ zoals de school dit voor zich ziet.

Invulling van het traject

Gedurende verschillende bijeenkomsten formuleren we met de ICT ‘kartrekkers’ op praktische wijze een onderwijsvisie waar ICT een integraal onderdeel van is. Gezamenlijk met de deze ‘kartrekkers’ bespreken we hoe zij in de toekomst invulling kunnen geven aan hun rol om deze nieuwe visie uit te dragen binnen de school(locaties). Door met én van elkaar te leren krijgen ze handvatten om draagvlak in de schoolteams te creëren en zo bij te dragen aan het onderwijs van de toekomst.

Het resultaat

Goed gebruik van ICT zorgt voor digitaal geletterde leerlingen, versterkt het onderwijs en levert docenten tijd en energie op. Door goed samen te werken, duidelijke afspraken te maken en open te staan voor nieuwe ideeën, creëren we draagvlak binnen het team. Zo zorg je ervoor dat de praktijk – de docent en de leerling – centraal blijft staan en er vanuit de visie wordt gehandeld.

Details
  • Tijdsduur: in overleg, denk aan één meeting per kwartaal
  • Voor: bestuur, directie, ICT-coördinatoren en docenten, minimaal 5 personen
  • Locatie: bij jou op school

Tip: om vooruit te kijken heb je ook inzicht nodig in de huidige stand van zaken. Trap het traject af met onze ICT-vaardighedenscan en gebruik deze als nulmeting om verder op voort te bouwen. De scanresultaten geven weer welke kennis en vaardigheden het team nog nodig heeft om de visie te kunnen verwezenlijken.

Vraag meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Support